30 родни фирми вече присъстват в град с размерите на България

Български продукти от роза плюс червени вина, кисело мляко и други традиционни изделия представя страната ни на постоянен наш павилион в центъра за вносни стоки в китайския град Нинбо, съобщиха от Министерството на икономиката.

Българският павилион в близо 6-милионния пристанищен град беше открит от зам.-министъра на икономиката Любен Петров, който оглавява наша правителствена и бизнес делегация в рамките на Форума за развитие и сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Постоянното изложение на стоки от нашия регион в центъра за вносни стоки в Нинбо представлява шоурум, където потенциални партньори могат да видят и дегустират стоките, които след това се поръчват по електронен път.

Целта е да се развиват търговските и културни връзки между страните от ЦИЕ и Китай. В павилиона се представят стоки на 30 български фирми.

По-рано зам.-министър Петров откри и българския щанд в търговско изложение на държавите от ЦИЕ, на който 17 малки и средни родни фирми представят продукти за китайския пазар.

Там страната ни предлага туристически оферти, чай, вода и сок от българска роза, вино от уникалния български сорт Рубин, етерични масла и здравословни билкови екстракти, сокове, олио, тютюн, брашна и хлебни изделия и други селскостопански стоки.

Нашият щанд бе посетен и от китайския зам.-министър на икономиката Уан Бин Нан, а българският му колега пожела на производителите чаят ни от роза да стане по-популярен в Китай от зеления чай.

Източник: Министерство на икономиката