Преподавателят по гражданско право в Софийския университет и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев по правните въпроси е починал след тежко заболяване на 51-годишна възраст

Преподавателят от Софийския университет и доцент по гражданско Кристиан Таков е починал, съобщиха близките му. През последните години той страдаше от тежко заболяване.

Близките му разпространиха кратко съобщение:

"На 11 юли на 51-годишна възраст почина Кристиан Таков, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право. Той беше Личност и Човек с огромна душа, сърце, сила и интелект. Остана докрай непримирим към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим. Датата на опелото ще бъде уточнена."

Кристиан Таков е роден в София на 7 ноември 1965 г. Завършва Немската езикова гимназия, а през 1990 г. право в Софийския университет. От 1994 до 1995 г. придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става доктор по право в Софийския университет, където преподава от 1992 г. През 2007 г. става доцент по право.

От 1994 г. е арбитър в списъка на арбитрите по вътрешни и международни дела на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 г. е избран за негов председател.

Кристиан Таков беше съветник по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.