Ако шефът ви вече се мръщи заради поредното закъснение, ето пет съвета, които ще ви помогнат да забравите за стреса около сутрешното бързане за работа.

1. Подгответе си несесер

Винаги имайте под ръка малък несесер с най-необходимите за вас неща: портмоне, ключове, дъвка, любимо червило. Така, когато сутрин решите, че вчерашната чанта не отива на днешния ви тоалет, ще можете бързо да смените аксесоарите без да изпадате в ситуации от типа "ох, остана в другата ми чанта".

2. Правете си снимки

Когато намерите комбинация, която просто не можете да спрете да носите, си направете снимка. Така всеки път, когато нямате вдъхновение за съчетаване на дрехите от гардероба си, ще имате великолепни идеи на един клик разстояние. Спестява време и не е нужно да събирате всички дрехи, които сте разхвърлили, когато се приберете вкъщи след натоварен ден.

3. Дайте шанс на сухия шампоан

Най-лошото на втория ден след баня са вече омазнените корени на косата. Решението е сух шампоан преди лягане. Този козметичен продукт заличава всички признаци на мръсната коса. Нужно е само да го впръскате в косата. Не знаем колко сте буйни, когато спите, затова обикновен ластик за коса ще свърши останалата работа.

4. Душ 2 в 1

А защо не използвате обикновения душ за гладене вместо добрата стара ютия? Опитайте да закачите намачканите дрехи, които сте избрали за днешния ден, и оставете да проработи. Докато вие сладко, сладко си взимате душ гънките по дрехите ви ще се опънат и ще сте готови за тръгване.

5. Не прибързвайте със сешоара

Повечето жени бързат да изсушат косата си веднага след като са излезли от банята, но в действителност процеса протича със скоростта на съхнещо пране в сауна и отнема много повече време. Ние ви съветваме да увиете косата си с кърпа, да закусите, да се облечете и чак тогава да започнете да се сушите, защото веднъж щом косата е започнала да съхне от само себе си, останалото се случва за нула време.