Калифорнийците са второто голямо име на фестивала, който ще се състои на 16 юни 2015 г. на стадион "Лазур" в Бургас

След като в края на миналия месец беше обявен първия хедлайнер на летния фестивал Summer Chaos Festival - Godsmack, втората голяма група, която ще забие на 16 юни 2015 г. на стадион "Лазур" в Бургас, са калифорнийците Papa Roach.

Участието ще е част от световното турне на Papa Roach, което промотира последния албум на бандата F.E.A.R. То ще стартира през януари 2015 г. от САЩ, през февруари бандата лети за няколко концерта в Австралия и Нова Зеландия, а месец по-късно започват и европейските дати.

История на групата

Papa Roach е създадена през 1993 година в Калифорния. Фронтмен, основен композитор и емблема на групата е Джейкоби Дакота Шадикс, по-известен с псевдонима Коби Дик.

Първите албуми на бандата са в ню-метъл и рап-метъл стил. Първият им голям успех идва с албума "Infest" /2000 г. За няколко месеца той става тройно-платинен.

За своята над 20-годишна кариера до днес, Papa Roach издават осем албума, продадени в над 20 милиона копия по цял свят, а през 2001 г. са номинирани са наградата Грами в категориите "Най-добра нова група" и "Най-добър видеоклип" за песента Broken Home.

Билети

Билетите за фестивала са в продажба в мрежата на Тикетпро. След приключване на промобилетите цените им са от 65 до 110 лева в зависимост от зоната.