Пандата Лу-Лу дава надежда за популацията на падните

Панда постави своеобразен световен рекорд по чифтосване. Изключителното либидо на животното зашемети ученте и даде надежда за запазване на популацията на пандите, която постоянно намалява, като една от причините за това е тяхното ниско либидо.

Рекордът

Пандата рекордьор се казва Лу-Лу и е успяла да издържи на сексуален акт с дължина 7 минути и 45 секунди, като средно пандите се чифтосват между 30 секунди и 5 минути.

Тази година две женски панди Джин Син и Чен Чен в китайския резерват в Ченгду изразили готовност да се чифтосват. Били предоставени двама мъжки Уи Бао и Лу-Лу. Уи Бао и Джин Син правили любов 1 минута и 20 секунди, но тогава Лу-Лу успял да изненада всички със своя рекорд.

Истинският рекорд обаче дошъл на следващия ден, когато друга женска - Кси Мей, показала сексуална активност. Учените изпратили първо Уи Бао, но нещата не се получили. След това обаче пуснали Лу-Лу, който този път поставил истински сексуален рекорд за техния вид – 18 минути и 3 секунди.

Изчезващата популация

Въпреки забавното естество на новината, положението с популацията на пандите е доста притеснително, тъй като по най-оптимистични оценки в света има не повече от 1600 панди. Експертите прогнозират, че до 2070 г. броят ще намалее наполовина.

Популацията на пандите се срина от средата на миналия век. Основните причини за това са изменението на климата, намаляващите бамбукови гори и сексуалната пасивност.

Един от проблемите в случая е, краткият сезон за разплод. Принципно той продължава от март до май, като обаче възможността за бременност при женските е само веднъж годишно между 48-72 часа.

При мъжките има друг проблем - те имат много малък полов орган. Затова пандите се нуждаят от специална поза за съвкупление. И ако един от партньорите е с наднормено тегло, нищо няма да се получи. Това допълнително намалява шансът за поколение.

Друга подробност е, че женските панди обикновено раждат по две малки, но се грижат само за едното, а второто обикновено умира без майчините грижи.

Порно за панди

Учените от години се стараят да увеличат половото влечение у пандите. Един от начините е в промяна на диетата, прибавяне на афродизиаци, ароматерапия, както и обичайната виагра. Съществуват и алтернативни подходи като специалното порно за панди, като методът беше тестват в Тайланд и няколко пъти проработил.

Източник: "Дейли мейл"