Изследване на ABI Research показва кои са най-купуваните смартфони в света за първите 3 месеца на 2014 г.

Смартфоните навлизат все по-дълбоко в нашето общество и докато преди година казвахме, че все по-голяма част от хората имат от тези полезни апаратчета, то сега вече можем да кажем, че все по-малко хора нямат смартфон.

Агенцията за изследване на пазара на технологии ABI Research, цитирана от SmartNews.bg, представи проучване за най-продаваните смарфони за първото тримесечие на 2014 г. Очакван водач в класирането е IPhone 5s и неговата 16-гигабайтова версия. След него се класират Samsung Galaxy S4 Euro 16 GB i9500; Samsung Galaxy S3 i 9300 16 GB; Samsung Galaxy 4s I9505 и iPhone S4 8 GB.

Виж още: До къде би стигнал за нов iPhone?

Като цяло пазарът се доминира от Samsung и Apple, като водач по продажби е корейския технологичен гигант с 27% от продажбите на смартфони за разглеждания от изследването период. От ABI Research разкриват, че в топ 20 на най-продаваните смартфони двете компании имат тотална доминация. В класацията място все пак са намерили и устройства на Sony, LG и дебютиращият сред двайсетте китайски производител Xiaomi.

От агенцията отчитат, че Huawei и HTC ще се завърнат в Топ 20 през следващия период благодарение на водещите си продукти си HTC One M8 и Huawei Ascend P7, но въпреки това едва ли е възможно те да влязат на водеща позиция в тази класация.

Виж още: За какво използваме своя iPhone