Албумът на Адел "21", който излезе през януари 2011, е пласиран в тираж 4,74 млн., което го прави най-продавания през новото хилядолетие

Освен Адел и нейният "21", включващ хитове като Someone Like You, в десетката на топалбумите във Великобритания за последните 15 години влизат:

2. Ейми Уайнхаус - Back To Black

3. Джеймс Блънт - Back To Bedlam

4. Леона Луис - Spirit

5. Дайдо - No Angel

6. "Бийтълс" - 1

7. Майкъл Бубле - Crazy Love

8. Дейвид Грей - White Ladder

9. Лейди Гага - The Fame

10. "Колдплей" - A Rush of Blood to the Head

Дебютният албум на Адел "19", също влиза в класацията - на 27-а място, сочи обобщената статистика за продажбите на Острова. Сред изпълнителите, повторили своя успех, са още Дайдо, Ед Шийрън, Майкъл Бубле и Риана, а с трите си албума "Колдплей" са най-успешната рокгрупа на новия век.

С по най-много албуми в целия Топ 50 - по четири, са Роби Уилямс и "Тейк дат", които след напускането на Джейсън Ориндж вече са трио.

Роби, когото чакаме през август на Spirit of Burgas, присъства в класацията със Swing When You’re Winning (21-во място), Greatest Hits (под номер 25), Sing When You’re Winning (31-во) и Escapology (35).

Той участва и в два албума с бившата си група - Progress (22-ро), с който той се завърна за кратко в състава, и компилацията от хитове от първите им години заедно Never Forget - The Ultimate Collection (24-то). Другите им продукции в списъка са Beautiful World, на 13-о място, и The Circus, под номер 30.

Освен най-големите хитове на АББА (ABBA’s Gold - Greatest Hits), Единствено албумът на Дейвид Грей е излязъл преди 2000-та, през ноември 1998 г.