Потребителите настояват опцията за разпознаване на звуци да бъде премахната.

Новата функция на най-популярната социална мрежа в света - да разпознава какво слушат потребителите във всеки един момент, разтревожи хиляди от тях. Потребителите поискаха от "Фейсбук" новостта да бъде премахната, пише Business Insider.

Най-новата версия на социалната мрежа, предназначена за потребители на Android и iOS, включва функция за разпознаване на звуци, която започва да работи - "слуша", веднага щом започнете да пишете нов статус.

Вижте още: Как да заличите следите си във "Фейсбук"

В момента се разпространява петиция сред потребителите, която цели премахването на приставката. Идеята е събрала над 200 000 последователи. Крайната цел е да се съберат 750 000 подписа. Чак тогава "Фейсбук" ще чуе опасенията и ще премахне проблемната функция, смятат инициаторите на петицията.

Вижте още: 15 фейсбук типа

"Кажете на "Фейсбук" да не внедрява функцията, която позволява на приложението да засича звуци и разговори от заобикалящата ни среда. От компанията казват, че ще се отнасят отговорно с обновлението, но всички знаем, че не можем да й се доверим", гласи съобщението от онлайн петицията.

Виж още: Най-яките приложения за чат