Братството на електронната библия предрича, че светът ще бъде обхванат в пламъци

След като оцеляхме предричан удар от метеорит по време на "Кървавата луна" преди няколко седмици, ново пророчество насрочва края на света за довечера, пише британският в. "Гардиън".

От Братството на електронната библия предричат, че в полунощ светът ще бъде погълнат и унищожен от пламъци днес в полунощ. Това е второто пророчество на братството по темата за края на света, след като през 2011 г. предстазанието им за фатален край на всичко познато, не се сбъдна. Този път обаче лидерът им Крис Маккан е уверен, че светът ще свърши. 

Тогава Маккан и неговият учител Харолд Кампинг, християнски радиоводещ, твърдяха, че последният ден на Земята ще е 21 май 2011 г. След това промени датата на 7 октомври.

Сега Маккан разпространява предсказанията си в серия от пет лекции в интернет, озаглавена "Защо 7 октомври е вероятният край на света".

Виж още: 10 реални причини за края на света

"Според Библията, 7 октомври ще е денят, за който говори Господ", обяснява Маккан и продължава, че това ще е денят, в който Земята ще умре, "ще изчезне завинаги. Ще бъде унищожена".

Според него Земята ще бъде погълната от огън, защото Бог така е казал.

"Господ унищожи първата Земя с вода, с потоп, по времето на Ной. И той казва, че няма да го направи отново, не и с вода. Но във второто съборно послание на апостол Петър, глава трета, той казва, че ще я унищожи с огън", проповядва съвременният пророк.

Крис Маккан стига до извода, че "има голяма вероятност" светът да свърши, но се презастрахова, че "има и малка вероятност това да не стане".

Виж още: Любими закони на Мърфи

Елементът на несигурност идва от предишните несполучливи прогнози на Харолд Кампинг, който заради тях се оттегли от обществен живот. 

Все пак обаче Маккан е убеден, че е имало нещо вярно в прогнозата за 21 май 2011 г., като според него това е бил денят на Страшния съд, в който Бог е избрал кои вярващи да оцелеят. След това вече решава кои непрактикуващи религията да спаси и според него Господ е предвидил 1600 дни за тази задача. Така се стига до датата 7 октомври 2015 г.

Източник: "Гардиън"