Песни от десетина популярни мюзикъла са включени в спектакъла Super Star Gala, представян в летните театри на Варна (3 и 9 август), Бургас (5 август) и Русе (7 август) от 21 ч.

Освен хитове от мюзикълите на сър Андрю Лойд Уебър "Котките", "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха", "Евита", "Фантомът от операта" и "Исус Христос суперзвезда", програмата за звездната галавечер включва откъси от "Мис Сайгон" на Клод-Мишел Шьонберг, "Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу и "Кабаре” на Джон Кандер.

Четирите представления са под диригентството на Юли Дамянов, който миналата година бе част и от екипа на спектакъла Hello, Broadwаy. Режисьор този път е Светозар Донев, поставял хитовите заглавия у нас, а балетмайстор е Анна Донева.

Солисти в концерта са Марио Николов, Марчо Апостолов и Александър Мутафчийски от столичния музикален театър (ДМБЦ) "Стефан Македонски" заедно с певиците от Варненската опера Даниела Димова, Димитринка Райчева и Вяра Железова. Изявата им в морската столица е част от цикъла "Опера в Летния театър", който продължава до края на август.

Като гост-изпълнители на сцената излизат също Звезди от група "Ахат" и Коцето Калки, които преди време участваха в българската постановка на "Исус Христос суперзвезда" в ролите съответно на Юда и Исус.

Междувременно на Острова миналата година реализираха поредната сценична версия на рокоперата. В ролята на Мария Магдалена беше бившата "Спайс гърлс" Мел Си, а новият изпълнител на Исус бе избран чрез музикалното риалити "Суперстар". Постановката обиколи страната и англоезичния свят в концертно турне, което продължава наесен, а вече е издадена и на DVD.