Любимият на българската публика уличен музикант Dub FX е поканен от EventEase да представи своето ново лайв шоу и актуалния си албум Theory of Harmony

Датата е 13 юни, а поводът - гостуването на вдъхновяващия Dub FX в София, когато всички български фенове на новаторското звучене могат да изживеят извънземната атмосфера, която той умее да създава. 

Събитието е на открито, в парка на, Летище София - Терминал 2. Начало се дава още в 18 ч., когато преди шоуто на Dub FX на откритата сцена се качват много родни музиканти и диджеи. Така юнската съботна вечер трябва да се превърне в истински празник на бийтбокса, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс музиката.

Dub FX е онзи световноизвестен уличен музикант, който понастоящем записва висококачествена музика в студио и изнася концерти пред стотици хиляди души, но винаги ще предпочита интимността на уличното изпълнение. 

Бенджамин Станфорд е музикален феномен от Австралия, символ на новаторската музика и градската култура, който разчупва статуквото "студио - клуб", като излиза на улицата с главозамайващи импровизации само с глас, бийтбокс и двупедалната си лууп станция.

През 2008-а поредното улично изпълнение на Dub FX в Манчестър се превръща в легендарно, след като е заснето с професионална камера и е качено в платформата за онлайн видео YouTube.

За броени секунди песента Love Someone, дует с половинката му Flower Fairy, събира няколко милиона прегледа и ги превръща в символи на алтернативната улична култура и идоли на младото поколение. 

Музиката му от друго измерение, която вече се е превърнала в запазена марка на постмодерния артист, представлява фина смесица от бийтбокс, дъб, реге, хип-хоп и дръм-енд-бейс. 

Текстовете му засягат актуални глобални проблеми и социални теми, като основно носят идеята за индивидуална революция у всеки чрез лична социална отговорност и ангажираност.

Dub FX е пример за изцяло независим изпълнител, който използва силата на дигитализацията по най-успешния начин - разпространява по-голямата част от музиката си чрез безплатни семпли в социалните мрежи и вярва, че е важно да даде възможност на всички да стигнат до нея.

Междувременно Бен не спира да създава разнообразни музикални проекти, с които да утвърждава позициите си на един от най-интелигентните новатори на сцената. Последният му албум Theory of Harmony е от миналата година и носи типичното за него позитивно звучене, което кара човека да се раздвижи в специфичния ритъм и поставя усмивка на лицата. 

Всички парчета от албума, начело с In My Head, Run и Back to Basics, съдържат философията на Dub FX за справедливост, мир, радост и позитивизъм.

Не пропускай тази вдъхновяващата среща с Dub FX, който ще те отведе в друго време и пространство с вълнуващата си музика и текстове!

Билети "Ранно пиле": 30/35 лв. само в магазин "Яко" на ул. "Граф Игнатиев" 43 (резервация на тел. 0886 33 33 67).

Онлайн и стандартни билети: 35/40 лв. в мрежата на Eventim.bg ("Пикадили", "Офис 1", ОМV, "Германос" и др.)

Билети "Фен Тераса" - 40 лв. в магазин "Яко", 45 лв. в мрежата на Eventim.bg

Билети "VIP Teраса" - 50 лв. в магазин "Яко", 55 лв. в мрежата на Eventim.bg