За втора поредна година Медицински комплекс "Д-р Щерев" е сред водещите изложители в станалата вече традиционна инициатива "Мисия здраве"

Тази година акцентът на изложението "Мисия здраве" е женското здраве с фокус върху гинекологичната профилактика, репродуктивното здраве, бременността, раждането, кърменето, гинекологичните онкологични заболявания, хормоналните проблеми, ендокринологичната профилактика и др.

В проявата участват над 50 изложители от различни сфери, свързани с грижата за здравето. Предвидена е богата програма с водещ Ники Кънчев и много награди за посетителите, включващи прегледи, изследвания и  консултации.

Щандът на Медицински комплекс "Д-р Щерев" е в шатра номер 8, където посетителите могат да получат повече информация за широкия набор от медицинските грижи и изследвания, предлагани в лечебното заведение.

Специално за изложението от Медицински комплекс "Д-р Щерев" предоставят на място безплатни изследвания за кръвна захар, безплатни тестове за остеопороза с мобилен остеоденситометър, както и безплатни консултации от специалист ендокринолог. Ще бъде предоставена и пълна информация за пробовземане, съхранение и приложение на стволови клетки.

Кои са дните, в които ще се извършват въпросните прегледи и изследвания?

- Изследване за глюкоза (кръвна захар) - в сутрешните часове и през трите дни на изложението. Ще се предоставят и безплатни глюкомери на пациенти, диагностицирани с диабет.

- Извършване на остеоденситометрия чрез мобилен остеоденситометър - ще се извършва безплатно в събота (16 май) и неделя (17 май) от 10 до 14 ч. Изследването е подходящо за жени над 50-годишна възраст. Резултатите ще бъдат консултирани на място от специалист ендокринолог.

- Консултация със специалист ендокринолог за болести на обмяната - ще се провеждат в събота (16 май) и неделя (17 май) от 10 до 14 ч. Към консултацията могат да се насочат мъже и жени, страдащи от проблеми със: щитовидната жлеза (вкл. бременни с болест на щитовидната жлеза); нарушения във въглехидратната обмяна (захарен диабет, гестационен диабет по време на бременност, състояния на преддиабет); дислипидемия (промени в холестерол и триглицериди); заболявания, изхождащи от останалите ендокринни жлези - хипофиза (хиперпролактинемия и др.), полови жлези ( PCOS, яйчникова дисфункция и др.), надбъбречни жлези, паращитовидни жлези; репродуктивна ендокринология.

Какво още ви очаква при шатра №8?

От Медицински комплекс "Д-р Щерев" са предвидили за посетителите и преференциални ваучери с отстъпка между 50 и 70% от цената на различни медицински грижи. Ваучерите могат да бъдат получен на щанда на комплекса, но активирането им става само на място в лечебното заведени при предварително записан час.

- 100 преференциални ваучера с 70% намаление за профилактичен Пакет "Скрининг-стандарт" + изследване за HPV – цена 29,50  лв. вместо 99,00 лв.
- 100 преференциални ваучера с 66% намаление за ехография на щитовидна жлеза + изследване на хормони на щитовидната жлеза FT4 и TSH – цена 19,50 лв. вместо 57,90 лв.
- 50 преференциални ваучера с 50% намаление за физиотерапевтичен пакет "Пресотерапия" (три процедури) – цена 29,90 лв. вместо 60,00 лв.
- 50 преференциални ваучера с 50% намаление за физиотерапевтична процедура "Специализиран масаж за бременни" - цена 17,90  лв. вместо 35,00 лв.
- 50 преференциални ваучера с отстъпка 300 лв. от цената за съхранение на стволови клетки към Тъканна банка БулГен.

От Медицински комплекс "Д-р Щерев" са предвидили под формата на томбола да се разиграят специални награди, които включват безплатен пакет за цялостна гинекологична профилактика с ултразвукова диагностика - подходящ за жени във всички възрасти, или ваучера за три вида високоспециализирани изследвания при сертифицирани специалисти по фетална медицина – първи триместър скрининг тест за вродени аномалии на плода, фетална морфология, късна фетална морфология с доплерово изследване - подходящи за бременни жени в различни срокове на бременността (11-13 гестационна седмица, 19-23 г.с. и 30-32 г.с.).

Изложението се провежда на 15, 16 и 17 май пред Паметника на Съветската армия в София. Входът за посетители е напълно безплатен. Отворено е в петък (15 май) от 12 до 20 ч., в събота (16 май) от 10 до 20 ч. и в неделя (17 май) от 10 до 16 ч.