Според учените до 2202 г. блондинките може да изчезнат

Блондините и блондинките имат повод за празник. 31 май е Международният ден на русокосите, който се отбелязва от 2006 г. насам. 

Тогава за първи път е връчена наградата "Диамантено токче". Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. 

Според науката женствеността при блондинките е заложена генетично, тъй като те имат по-високо ниво на женския полов хормон естроген.

И въпреки многото вицове за интелектуалната... необремененост на блондинките, светът познава немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналисти с руса коса. 

Виж още: Блондинките били най-добрите домакини

Голям принос за формирането на мита за ниския интелект на блондинките има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма "Мъжете предпочитат блондинките", в който играе много добродушна, но не по-малко глуповата блондинка, чиито житейски избори са неизменно в нейна вреда. В същото време най-известната блондинка в света всъщност е имала кестенява коса. Тя е постигнала успех в Холивуд едва след като се разделила с нея.

Според съвременните биолози обаче скоро може да човечеството да се лиши от красотата на естествените блондинки, тъй като те може да изчезнат от Земята през 2202. Според тях последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. 

Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.