За 80 секунди той успява да пробяга 380 м и да изкачи 75 стъпала

Факт е, че метрото е един от най-бързите и удобни начини за пътуване из града. Позволява ти да избегнеш досадни задръствания и сравнително бързо да стигнеш от точка А до точка Б. Затова и то представлява предизвикателство за хората, които искат да покажат, че могат да го надбягат.

Британецът Джеймс Хептънстол успя да докаже, че човек е способен да се придвижи също толкова бързо пеша, колкото и с метрото, пише британският в. "Телеграф".

Предизвикателството за Хептънстол било да пробяга 380 м, като слизо от лондонското метро на станция "Меншън хаус" и със спринт да достигне метростанция "Канън Стрийт", преди същия влак да е тръгнал. В същото време приятелят му Ноел Карол остава в мутрисата след станция "Меншън хаус" за същото пътуване. Двамата направили и видео, което качили в YouTube.

След като слязъл на "Меншън хаус", Хептънстол успява в последния момент да се качи на същия влак на следващата метростанция по линията "Канън стрийт".

За целта британецът е спринтирал 80 секунди, като е изминал 380-метрово разстояние, изкачил е 75 стъпала и е минал през две билетни бариери.

Виж още: 15 причини да бягате

30-годишният Хептънстол, който работи като консултант по въпросите на околната среда, и неговият приятел са избрали тази отсечка, защото разстоянието е по-малко и има по-малко стъпала.

Спринтът на Джеймс завършил под бурните аплодисменти на пътниците в метрото.