Забавни и необходими, малките лъжи помагат, когато възпитаваме деца

На всеки родител се е налагало да лъже децата си. Дали, за да ги накара да ядат, да ги откъсне от телевизора/компютъра, да ги накара да се държат прилично, или просто за да ви даде няколко минути тишина, лишена от безкрайни въпроси. 

Ето някои от най-забавните лъжи, които родителите са казвали на децата си:

"Дъщеря ми беше още малка, като ѝ казах, че всеки път, когато излъже, ще ѝ се появи червена точка на челото. Така всеки път, като решаваше да ни спести истината, си слагаше ръката върху челото".

"Не продават допълнителни батерии за тази играчка."

"Настоящата ми съквартирантка преди е живяла във ферма с родителите си. Те ѝ казали, че телевизорът работи само когато вали. Тя се вързала и доста време вярвала безрезервно на думите им."

"Човешкото тяло е такова, че ако ядеш повече зеленчуци, те в един момент вече ще имат вкус на бонбони."

Виж още: Най-популярните женски лъжи

"Баща ми ми беше казал, че всеки човек физически може да изговори по 10 хил. думи месечно. Ако ги изговори по-рано, устата му няма да може да говори чак до следващия месец. Повярвах му. Когато преценеше, просто ми казваше: "Внимавай, вече мина 9000 думи". Млъквах на секундата."

"Успяхме да излъжем дъщеря ни да яде риба, като ѝ казахме, че това е специален вид аржентинско пиле. Така си похапваше риба редовно. Но един път дойде баба и развали "магията"."

"Родителите ми ме излъгаха да ям калмари, като ми казаха, че това са италиански лучени кръгчета."

"Вечер, когато го взимаше от детската градина, майка ми разпитваше подробно учителката на брат ми. Питаше я какво е правил, как е минал денят, имало ли е нещо интересно. После, когато се прибираха у дома, започваше тя самата да му разказва как е минал денят му, обяснявайки, че има камера, която го снима постоянно, а тя вижда чрез телевизор всяко негово действие".

"Майка ми казва на по-малката ми сестра, че "жената от интернета" идва всеки ден в 18.00 часа вечерта и го изключва. Пуска го чак на сутринта."

Фотогалерия: Звездите с родителите си

"Всеки път, когато пипнеш нещо в магазина, едно котенце умира."

"Майка ми ми беше казала, че когато има земетресение, това означава, че планетата ни в момента се бие с друга планета. Вярвах в това нещо чак до втори клас."

"Бяха ми казали, че ако си глътна дъвката, изпражненията ми ще започнат да подскачат из тоалетната. Умирах от страх всеки път, когато инцидентно си глътна дъвката."

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: BoredPanda.com