Какво е Л-карнитин, как действа и как се използва

Какво е Л-Карнитин?

Л-Карнитин се произвежда и синтезира в тялото ни от една от осемте незаменими аминокиселини, а именно - лизина. За да се случи това обаче на тялото ни, са му необходими още ниацин, другата незаменима аминокиселина метионин, наричана още "есенциална", и, естествено, витамини от B групата: В-3, 6, 9 и B-12, както и витамин C.

Ако в организма ни има недостиг на някой от тези витамини, синтезирането на Л-карнитин в тялото ни е ограничено и непълноценно.

Как действa?

Л-Карнитинът спомага за транспортирането на мазнините, изградени с дълга и трудна за пренасяне верига, която трябва да премине през иначе непропускливата мембрана, и да достигне до известните митохондрии, наричани още енергийни центрове - източници на енергия за нашата мускулатура. Образно казано Л-карнитинът спомага за преработването на мазнините и преобразуването им в използваема енергия. Ползата и действието на Л-карнитина също са от полза и за сърдечно-съдовата ни система.

Употребява се като хранителна добавка, която допринася за поддържане на нормално тегло и нормално количество на телесните мазнини, като спомага за изгаряне на мазнините.

Л-Карнитинът е аминокиселина, която улеснява метаболизма на мастните киселини с дълги вериги, като подпомага изгарянето и превръщането им в енергия - идеална комбинация за хора, искащи да редуцират теглото си. Хранителната добавка е предназначена и за активно спортуващи и допринася за по-високата производителност по време на тренировка.

Начин на употреба: Преди тренировка. Два пъти на ден по една капсула. Дозата се консумира с чаша вода. 

Препоръки: За постигане на максимален ефект се препоръчва приемът да продължи не по-малко от два месеца, след което може да се направи почивка.

Повече информация за Л-карнитина можете да намерите в сайта на SNBA.

Източник: Nie-Jenite.bg