Трип-хоп бандата е поискала да бъде по-близо до феновете си, което довело до смяната на зала 3 на НДК с клуб

Скай Едуардс и Рос Годфри от култовата трип-хоп група Morcheeba се завръщат в България на 22 ноември в клуб Mixtape 5, за да представят с концерт новия си албум. Първоначално като локация бе обявена зала 3 на НДК, но в последния момент организаторите обявиха промяната.

Вратите ще отворят по план в 19,30 часа, а подгряващ ще бъде сета на Ramsey Hercules. Morcheeba излизат на сцена в 21,15 часа.

Желанието на групата да бъдaт максимално близо до публиката си на концерта им в София и значително по-големия капацитет на Зала 3, е причината да се изиска от организатора на събитието да потърси смяна на залата с клуб.

Всички закупили седящи билети ще бъдат настанени на седящи места в клуба, с видимост към сцената. Клуб Mixtape 5 се намира само на 100 метра от централния вход на НДК в подлеза под Моста на влюбените. Билети на вход ще са без промяна и ще са на цена 50 лв.

Един от най-разпознаваемите женски гласове на планетата - този на Скай Едуардс и омагьосващите китарни рифове на Рос Годфри ще поведат българската публика на вълнуващо музикално пътешествие - неподправен органичен микс от трип-хоп, ритъм&блус, даунтемпо и соул.

В София групата представя новия си албум - SKYE & RОSS. За него критиката се изказва ласкаво, като мненията са, че съчетава както нежния звук на Morcheeba, с който вече няколко десетилетия бандата омагьосва публиката в цял свят, така и самостоятелните артистични търсения на двамата музиканти. 

Албумът е резултат както от решението на продуцента на групата Пол Годфри да остане встрани от музикалната сцена, така и от желанието на Скай и Рос за нови музикални експерименти, като по този начин те отварят път за ново трип-хоп приключение, чийто резултат ще чуем и на българска сцена.

"Искахме да се върнем към музикалните си корени. Към онова интензивно, живо, смело звучене и мисля, че го постигнахме", споделя Скай за новия албум, определян от медиите като "елегантен, с перфектно звучене, от което феновете на Morcheeba няма да останат разочаровани". 

Българските почитатели на трип-хопа и кадифения глас на Скай Едуардс могат да се насладят на  един зашеметяващ лайв, представящ комбинация от нови и любими стари парчета. 

Билети могат да се намерят на касите на Билетен Център на НДК, както и в цяла България в мрежата на Ticketportal.bg, в бензиностанции OMV, книжарници Буктрейдинг, магазини На Тъмно и др.