Парламентарната комисия се произнесе само за скандала с клекшопа на "Раковски", а за нахлуванията в НАТФИЗ ще се реши на допълнително заседание

Имунитетът на Волен Сидеров и Десислав Чуколов трябва да бъде свален. До този извод стигна парламентарната комисия, създадена специално да се произнесе по въпроса с поисканите от главния прокурор имунитети на двамата народни представили. 

Сегашното решение на комисията за имунитетите на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов засяга своеобразната "проверка за наркотици" в клекшопа на ул. "Раковски" преди две седмици. 

За събитията около нахлуванията им в НАТФИЗ ще се решава на допълнително заседание.

Депутатите от временната комисия решиха заседанията да се провеждат при закрити врата. Така се стигна до скандал, след като привържениците на "Атака” пристигнаха с желание да присъстват на заседанието. 

Нито те, нито пък журналисти бяха допуснати с мотива, че има секретна информация - данни за свидетели, както и материали по досъдебното производство. Стигна се до спречкване на вратата на комисията. 

Виж още: Неизвестният извършител на републиката

Промяна в правилника на парламента

Веднага след инцидента от нощта на изборите институциите се задействаха. Освен създадената комисия за имунитетите, парламентът най-вероятно ще промени правилника си заради четирите среднощнии акции на народните представители от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и невъзможността те да бъдат арестувани и разследвани своевременно въпреки искането на прокуратурата. 

Снощи правната комисия одобри изменение, което ще позволи на Народното събрание да се произнася по казуси за имунитет в 5-дневен срок. Сега срокът е 14 дни. По този начин още другата седмица двамата депутати може да се окажат в ареста и с обвинения.

Виж още: Волен Сидеров е журналист - не забравяйте това!

Източник: в. "Сега"