Според свидетели лидерът на "Атака" и Десислав Чуколов били пияни и обвинявали собственика на магазин за алкохол, че продава наркотици

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново буйства на в центъра на София, като този път вдигна скандал пред магазин за алкохол на ул. "Г.С.Раковски". По негови думи вътре се продавали наркотици.

Сидеров бе заснет да се държи агресивно и обижда служители на реда. Според свидетели на инцидента, политикът е проявил агресия и е ударил собственика на магазина.

Пред магазина се събрали минувачи, които щом разбрали за случката, започнали да скандират "Извини се, бе" към Волен Сидеров.

Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство след снощния скандал.

За разследването е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров. То се води срещу неизвестен извършител, тъй като в спречкването са участвали хора с депутатски имунитет.

Разпити на свидетели ще продължат до понеделник, когато ще стане ясно дали ще се искат депутатски имунитети, съобщава БНР.

Според свидетелски показания снощи Волен Сидеров и Десислав Чуколов са били пияни. Те са държали грубо и арогантно със собственици на магазин за алкохол и цигари. Двамата заявили, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества. Проверка е обаче показала, че това не е вярно.

На мястото пристигнали много полицаи, шефът на СДВР Младен Маринов и главният секретар на МВР Георги Костов.

Това не е първия скандал с Волен Сидеров този район. През март миналата година той нападна трима младежи пред НАТФИЗ. И тогава очевидци разказаха, че лидерът на "Атака" е бил в нетрезво състояние.

Срещу Сидеров се води и дело за хулиганство заради инцидента на летище "Варна" от миналата година.

Източник: "България он еър"