Или защо е време разумната част от обществото да се обяви ясно срещу простотията и глупостите

Когато някой човек, защитен от имунитет от закона, извърши деяние, нарушаващо закона, се образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Неизвестният извършител е напълно известен, дори често е известен на широката общественост, но по документи е неизвестен. 

Извършителят - неизвестен

Така в реална ситуация се получава, че имунитетът, даден на политиците ни, за да ги защитава от некоректни атаки, от опити за очерняне и дискредитиране на политически неудобни субекти, се превръща в чадър за издънки. А извършителят на тези издънки официално е неизвестен.

В момента си имаме един такъв сериен неизвестен извършител, който поне веднъж годишно (най-малко) удря по някой брутален, просташки скандал, който да кара психически здравата част от населението да се възмущава от самата идея, че този човек е официален народен представител в страната ни.

Затова и ще го наречем така - Неизвестният извършител на републиката. Та срещу неизвестния извършител на републиката вече се води дело за хулигански прояви. В една подобна ситуация той и близките му дискредитираха страната ни с поведението си под въздействието на алкохол.

Сега алкохол отново беше намесен. Този път под формата на магазин за алкохол. Донякъде беше намесен и в поведението на неизвестния извършител и неговата дясна ръка, чийто глас звучеше доста нетрезво, докато крещеше "Поверка! Проверка!". 

Лошото е, че обществото ни не е достатъчно зряло, че да ни лиши веднъж за винаги от политици, на които видимо им липсват първите 7 години от възпитанието. Лошото е, че има хора в обществото ни, които се възхищават на неизвестния извършител. При това те са достатъчно на брой, че да му дадат задължително депутатско място. 

И така останалата част на обществото още я е срам от това, което има за народен представител. Защото всяка следваща история, която гърми и ни кара да се ядосваме, е просто поредната изцепка. И всеки от нас знае, че ще има още и още. 

И просто някой трябва да каже "Стига". Или поне да започнем да търсим истинския проблем. 

Психопатът в нас

Във всеки от нас живее по един малък психопат, който просто чака да бъде пуснат навън. Някои чакат с години, други не толкова дълго, а трети си умират в чакане. Зависи от възпитанието. 

Една от чертите на психопатията е тоталната невъзможност за поемане на отговорност. Такив чове постоянно е неоправдан и всички други са му виновни. Постоянно търси някаква конспирация срещу себе си, другите са се наговорили да му направят лошо, да го очернят, за да може никой да не му вярва. А, видиш ли, само той казва истината. 

Такива сме ги виждали като деца. Това специално е онова дете хулиганче, което постоянно се забърква в неприятности, но никога само не е виновно. Учителката го мрази, другарчетата му завиждат и се страхуват от него, приятелиге го предават, но той е сам войн и ще устои на всичко това. Като междувременно ошамарва още някого и се забърква в нова глупост. И целият този цирк се повтаря. 

Виж още: 20 признака, по които да разпознаем психопатите

Лошото е, че такива хора, ако не бъдат възпитани и не им се каже, че това не е редно и не е правилно поведение, порастват именно в такъв тип възрастни. И ако на хулиганчето е лесно да простиш, дете е все пак, то на възрастния далеч не е толкова леко. 

Там проблемите стават по-големи, вайкането и викането - още по-досадни и неприятни, а агресията расте в геометрична прогресия. Докато някой не вкара тези хора в изправителна институция или не им приложи тактика за превъзпитание на характера (най-често включваща шамари).

Стига!

Най-погрешната тактика е да оставиш такива хора да вдигат топурдия всеки път, когато не става на тяхното. Така рискуваш да им дадеш място, където да се развият в нещо по-отвратително. А и като част от обществото, те трябва да са запознати не само с правата си, а и със задълженията си. 

И ако последния път, на точно този неизвестен извършител, му искахме имунитета и искахме да поеме отговорността си, вероятно правилната реакция е да го направим отново и отново. Докато покажем ясно, че просто повече няма да търпим глупости.