Лидерът на Атака се закани, че той ще иска имунитета на главния прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за сваляне на депутатските имунитети на Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура (СГП) на хулиганска проява в София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им.

Сидеров пък иска имунитета на Цацаров

"Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска", се закани лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров по-рано днес по повод скандала от петък вечерта със служители на реда.

Сидеров иска имунитета на главния прокурор и смята да съди главния секретар на МВР заради изказванията им след случилото се в петък вечерта. 

Тогава стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров най-вероятно ще поиска свалянето на имунитета на народния представител.

"Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя и ще водя съдебни дела", заяви Сидеров днес.

По думите му в петък вечер той не е извършил нищо нередно и дори е вършил работата на полицията, която не е разследвала контрабандата и разпространението на наркотици. 

Виж още: Неизвестният извършител на републиката

Делото за хулиганство на летище Варна

Днес трябваше да се гледа делото срещу Сидеров за хулиганство на летище Варна миналата година.

Той обаче си тръгна още преди началото на делото заради липса на свободна зала, като след влизането в съдебната зала, неговите адвокати обясниха, че той не желае да бъде защитаван от тях в негово отсъствие. 

Така на практика ход на делото беше даден, но адвокатите на Сидеров напуснаха залата. Съдът в крайна сметка започна разпит на свидетелите както в отсъствието на Волен Сидерлов, така и в отсъствието на неговите адвокати.

Прокуратурата заподозря, че това е опит за протакане на процеса. Тя все пак ще поиска снемане на имунитета на Сидеров, за да може да започне разследване за хулиганска проява.

Източник: Нова телевизия