Том Круз, Даниел Радклиф и Маколи Кълкин може би трябва да сложат по-високи обувки на следващата си среща с жени, защото ново британско проучване показва, че представителки на нежния пол не харесват ниски мъже

По-голяма част от жените на Острова не биха дали шанс на мъж, който е висок под 180 см, въпреки че средната височина на британците е едва 153 см.

Мъжете, от своя страна, настигат жените бавно, но сигурно. Статистиката показва, че техният среден ръст се е увеличил с няколко сантиметра пред последния един век, пише woman.bg. Но британките категорично продължавали да настояват, че сънародниците им все още не са достигнали идеалната височина. 

45% от мъжете, участвали в изследването, признават, че биха излизали с жена, която е по-висока от тях, а близо половината представители на силния пол са уверени, че това е идеалната височина за дамите.

Всъщност велики мъже с нисък ръст има във всяка нация. Преди време сп. "Максим" състави топ 25 на най-великите миньони, който бе оглавен от китариста на "Ей Си/Ди Си" Ангъс Йънг - австралиец, роден в Шотландия, висок едва 158 см.

В челната петица бяха още исторически фигури като Наполеон Бонапарт (французин) и Юрий Гагарин (руснак).

Между тях се нареди някогашният български щангист Наим Сюлейманоглу, понастоящем турски гражданин, чието прозвище било "джобният Херкулес".