Подпомага поддържането на здрави стави и кости, подобрява състоянието на косата, кожата и ноктите

Collagen Complex Forte е хранителна добавка с тройно действие, която подпомага поддържането на здрави стави и кости и подобрява състоянието на косата, кожата и ноктите. Колаген Комплекс Форте съдържа мощен комплекс от три вида колаген, в комбинация с екстракт от босвелия, които доставят силно противовъзпалително и болкоуспокоително действие.

Колаген Комплекс Форте съдържа:

- Неденатуриран колаген тип II, 200 мкг - намалява възпалението и болката в ставите, спомага за намаляване оксидативните увреждания на ставата.

Колагенът тип ІІ се съдържа единствено в ставния хрущял и е едва 5% от общия колаген в организма. Неденатурираният колаген тип ІІ е с минимална нискотемпературна преработка, запазваща го в биологично активен вид. Този метод гарантира запазване на колегена в най-естествената му форма и запазване на имуномодулиращите му свойства.

Виж още: Колаген - изворът на младостта за кожата

Как се усвоява? Тънкото черво има участъци, които могат да абсорбират съставки с високо молекулно тегло, в частност М-клетките. Смята се, че именно тези клетки служат като носител на поетата субстанция и тя се преработва в антигени от макрофагите и други специфични клетки, разположени в тези участъци на тънкото черво.

- Колаген пептиплюс, 100 мг - произведен и патентован от холандската компания Gelita®.

Хидролизиран колаген, разграден до най-подходящия за усвояване от човешкия организъм размер.

- Колаген тип I (хидролизиран), 20 мг - богат на колаген и хиалуронова киселина.

- Витамин С - 40 мг (осигурява 50% от препоръчания дневен прием)

Допринася за нормалният синтез на колаген в организма, осигурява антиоксидантна защита и подпомага нормалната функция на ставния хрущял и костите.

- Мед (Cu - 0,5 мг)

Благоприятства поддържането на нормалното състояние на съединителната тъкан, отговорна за еластичността на ставите и кожата.

Внимание:

Не използвайте продукта при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст.
Прекратете употребата на продукта при поява на нежелани реакции. При правилна употреба не се наблюдават нежелани реакции.
Продуктът е хранителна добавка, а не лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина, при температура под 25 градуса.

Допълнителна информация за продукта ще откриете на snba.eu.

Източник: snba.eu