Колагенът осигурява еластичността на кожата, здравината на косъма, както и възможността на съединителната тъкан да държи всичко на място

Колагенът съставлява до 30% от протеина в тялото и до 70% от протеина в кожата. С възрастта естественото му производство намалява и това - наред с другите неблагоприятни фактори като стрес, небалансирано хранене и забавен метаболизъм - се отразява върху кожата.

Защо?

Защо колагенът е един от протеините, който изгражда голяма част от кожата, косата и ноктите?

Технически погледнато, той съдържа смесица от аминокиселини с най-голямо съдържание на пролин и глицин, които се срещат във всички съединителни тъкани и в жизненоважни органи в човешкото тяло.

Пазарът изобилства от съдържащи колаген продукти - шампоани, декоративна козметика, кремове и др., - но те имат само частичен ефект, тъй като се прилагат външно.

Истината е, че ефективността и видимото действие на колагена се проявяват, когато той се приема под формата на таблетка. Приемът на колаген като хранителна добавка оказва много по-мощно и бързо въздействие за изглаждане на бръчките по кожата, защото действа отвътре навън.

Ползите от хидролизирания колаген

Хидролизираният колаген е по-лесно усвояемата форма на колаген.

Той е от съществена полза за цялото тяло, но най-видимо се разпознава неговият прием върху кожата. Това е така, защото когато човек остарява, епидермисът (външния слой на кожата) изтънява и губи еластичност. Този процес се нарича еластоза. Докато трае еластозата, кожата показва повече признаци на стареене и образува бръчки.

Добрата новина е, че тези промени не са необратими.

При проведено двойно сляпо плацебо изследване е установено, че жените, които взимат колаген хидролизат (пептидна форма) за период от осем седмици имат видимо намаляване на бръчките с около 20%.

Нещо още по-невероятно: След изтичането на тези осем седмици от приема е установено, че съдържанието на проколаген тип I се е увеличило с (65%), а на еластин - с (18%). Затова кожата изглежда видимо по-гладка и еластична.

Не можем да подминем факта, че хидролизираният колаген, приеман като хранителна добавка, подпомага процеса по производството на естествен колаген в тялото. Изследването също така показва, че консумацията на хидролизиран колаген може да увеличи не само еластичността, но и влажността на кожата, тъй като тя също намалява с възрастта и води до образуването на бръчки.

Важно е да се отбележи, че при изследването е използван хидролизиран колаген, който е по-лесно усвояемата форма на колаген.

Други ползи от приема на колаген:

Освен че влияе добре на кожата, колагенът е от съществено значение за костите и ставите.

Хидролизираният колаген влияе добре и на хормоналния баланс, тъй като специфичните аминокиселини в него могат да подобрят аминокиселинния баланс на организма, както и да подпомогнат естественото производство на хормони в тялото.

Храносмилане и стомашно здраве -

хидролизираният колаген може да създаде защитен филм в храносмилателния тракт и да подобри храносмилането.

Пропускаме ли нещо? А, да - името на вълшебната съставка е "Колаген комплекс" на "Витаголд". Бързо, надеждно и качествено решение, с което ще подмладите кожата си.

"Колаген комплекс Витаголд" съдържа комбинация от колаген, калций, магнезий, витамин С и ацерола.

Богатият аминокиселинен състав на продукта гарантира подобряване еластичността на кожата, способства намаляването и изглаждането на бръчките, възвръща свежестта и естествената красота на жените.

Наличието на колаген, калций, магнезий, витамин С и ацерола в продукта предоставят добавени ползи, които са свързани с възстановяване на ставния хрущял, както и с подобряване подвижността на ставите.

"Колаген комплекс" предотвратява причините за развитието на остеопороза и остеоартроза. Освен това подхранва и възстановява синовиалната течност, облекчава болките при дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, както и травмите на опорно-двигателния апарат, като също така осигурява здравината и еластичността на ставите.

За поръчки - отидете на адрес snba.eu

Източник: Nie-Jenite.bg