Кевин Спейси се готви да влезе в политиката. Не наистина, разбира се, а на екрана! Носителят на две награди "Оскар" ще изиграе бившия британски премиер Уинстън Чърчил.

Предстоящата лента ще се съсредоточи върху изкачването на легендарния политик на власт, съобщава БГНЕС. Това няма да е първият политически проект за актьора. Спейси участва в сериала House of Cards в ролята на Франсис Ъндърууд - конгресмен, който поддържа партийната дисциплина в Камарата на представителите и се надява да стане държавен секретар в следващия кабинет.

Уинстън Чърчил е министър-председател на Великобритания между 1940-1945 и отново през 1951-1955 г.

Най-великият британец, според допитването на Би Би Си от 2002-ра, досега е игран от звезди като Тимъти Спол (в "Речта на краля"), Брендан Глийсън (отличен с "Еми" за Into the Storm, 2009), Албърт Фини, Ричард Бъртън, Боб Хоскинс.

Според профила му в IMDB обаче актьорските превъплъщения в образа и епизодичните му появи са доста повече - включително във фантастични сериали ("Д-р Ху") и пародията от 2004-та Churchill: The Hollywood Years, където историята бива пренаписана в холивудски стил и Уинстън Чърчил вече е американски морски пехотинец. В ролята - Крисчън Слейтър.