Уникални имена в програмата на джаз фестивала, който ще се състои между 3 и 5 юли в Южния парк в София

Юли се очертава да бъде щедър на емоции и музика, а A to JazZ Festival събира палитра от невероятни музиканти, които неуморно ще поддържат тридневната магия на джаза. Мястото - Южен Парк 2. Датите: 3, 4 и 5 юли. След като стана ясно с кого ще ни срещне първият ден от фестивала, е ред да разберем и изпълнителите, които се качват на сцената на A to JazZ през втория и третия ден.

4 юли се очертава да бъде най-приятната лятна събота,

прекарана далеч от морето. Програмата откриват едни от най-популярните имена от родната сцена - дуото Sirius & Methodikal Reel Feel, които са причината за гостувания на изпълнители като Nicolas Jaar, Bonobo, Andreya Triana, Who Made Who. От диджейския тандем се очаква да подгрее публиката с динамичен микс от груви, фънк, хип-хоп, соул и джаз.

Щафетата поема младата формация Zonyo & Friends, които ще ви завъртят на музикалната въртележка от латино, джаз, фънк и етно ритми.

Вторият ден ни представя и проекта Jazzball, дело на барабаниста Христо Йоцов ("Акустична версия"), който излиза с отбор музиканти, за да направят съботата още по-джазова.

Beloslava-v-edar-plan

Какво е A to JazZ Festival без Белослава и нейната романтика? Магнетичната певица се качва на сцената с най-верните си съмишленици и цяла палитра от летни цветове и музика, пълна с истории и приключения.

След много и красиви емоции денят трябва да завърши с гениалното изпълнение на един от най-успешните саксофонисти в света - Кени Гарет, в компанията на неговия квинтет.

От първото си участие с Дюк Елингтън през съвместни проекти със знаменити музиканти като Фреди Хъбърд, Уди Шоу, Арт Блейки & The Jazz Messengers и Майлс Дейвис, творчеството на Гарет се отличава с много живо, мелодично и специфично звучене.

Освен че за последните 20 години Кени се изявява като фронтмен, той постепенно започва и да композира музика. С богатото си творчество, съчетаващо класически ритъмендблус, джаз интерпретации и фюжън, Garrett се утвърждава като изключителен виртуоз, а музиката извира от сърцето му.

Keni-garet

За тазгодишното издание на A to JazZ Festival, американецът идва заедно с квинтета си, в който влизат: Corcoran Holt (бас), Vernell Brown (пиано), Marcus Baylor (барабани) и Rudy Bird (перкусии).

За първи път очакваме неделя вечер, 5 юли, с нетърпение

Магията започва отново още следобед със Sirius & Methodikal, а след тях на сцената се качват Funky Miracle. Младата банда ще демонстрира жесток фънк и усещане за ритъм, а вокалистът Симо Желязков ще ни смае с глас и харизма. Явно момчешките банди напоследък са доста актуални...

Видео: "Фънки миракъл" със заявка за летен хит

Още една сполучлива формация, станала любима на българската публика, излиза на сцената в рамките на фестивала. Със съчетание от джаз, соул, R’n’B, хип-хоп и атрактивна визия Bobo & The Gang имат амбицията да ни потопят в света на музиката си. 

Grupa-metamorfoza

Последната българска формация в петото издание на A to JazZ Festival е бандата с най-странно име - "Метаморфоза". Трудни за изписване, но лесни за слушане, музикантите, които се определят като "проводници на Духа", ни подаряват експлозивен микс от фънк и джаз. Достоен край на фестивала поставя изключителният Хосе Джеймс.

С безпогрешен усет, постоянство, смело сърце и амбиция за създаване на различна музика, той умело вплита в хомогенно цяло нежни вокали, хип-хоп, джаз, соул, R`n`B и дори рок. На сцената на A to JazZ Festival Хосе представя новия си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарнaта Били Холидей, която той определя като свой учител.

Hose-dzheyms

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България". Събитието е част от Културния календар на Столичната община и е под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Източник: Bulevard.bg