Британската звезда кацна късно снощи на летището в морския град. Запалени фенове вече се събират пред фестивалната зона в очакване на концерта му на бургаския плаж

След дълго чакане да кацне на българска земя Роби Уилямс пристигна в Бургас с частния си самолет в 21:10 ч. снощи заедно с още близо 40 души антураж, сред които лична охрана, персонален готвач, масажист и шофьор. Звездата и екипът му бяха взети от пистата при особени мерки за сигурност и директно се отправиха към хотела,където прекараха първата си нощ у нас. 

Този петък, 7 август, когато е дългоочакваният му концерт, Роби и неговият баща Пийт Конуей се очакват във фестивалната зона още в 17 ч. От два дни гримьорните им са готови, като всичко е декорирано в лилаво и цвят мока. В стаята си хедлайнърът от първия ден на Spirit of Burgas има бягаща фитнес пътечка и конзола X-box 360, на която Роби играе преди концертите. Бекстейдж зоната е отцепена при високи мерки за сигурност.  

Менюто на Уилямс е изключително здравословно. Бяла риба, сьомга, кафяв ориз, зелени зеленчуци са част от блюдата, които личният му готвач следи дали са приготвени според изискванията на изпълнителя. Български градински домати и краставици също са подбрани специално от кетъринга на място, а сред напитките в бара преобладават алое вера и естествено газирана минерална вода. 

Виж още: Роби Уилямс - момчето, което оцеля и след 40

Пред фестивалната зона, още преди изгрев слънце, в четири сутринта, започнаха да се събират нетърпеливи фенове, които чакат цял ден при входа, за да си подсигурят най-добрите места за вечерта.

МВР отново съветва всички посетители, които все още не са се отправили към Бургас, да тръгнат възможно по-скоро, за да се избегнат задръствания. Вратите на фестивала отварят в 16,30 ч.

Организаторите напомнят, че всеки притежател на билет Standing Front може да доплати за достъп до зоната Golden Circle на фестивалните каси на място, както и в мрежата на "Ивентим" в цялата страна: OMV, EasyPay, "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", "На тъмно", билетен център НДК. Почти изчерпани са и ВИП билети със седящи места на трибуните срещу сцената на плажа.