Какви новости очакват феновете на джаджите след Новата година

Стиви Ковач от "Бизнес инсайдър" се опитва да обобщи тенденциите в необятния свят на технологиите:

"Епъл"

Дългоочакваният часовник на "Епъл" (Apple Watch) ще дебютира в САЩ в началото на 2015 г. Той със сигурност ще бъде един от вълнуващите технологични продукти на следващата година.

"Епъл" работи по дори по-голяма версия на iPad с 12-инчов екран, по сведения на "Блумбърг" от август. Освен това се очаква в началото на следващата година компанията на Стив Джобс да представи т.нар. iPad Pro.

Слух: "Епъл" ще интегрира стрийминга Beats Music в iTunes, за да отговори дори по-силно на конкуренцията на Spotify.

"Майкрософт"

"Уиндоус" 10 трябва да оправи много проблеми на "Уиндоус" 8. Новата операционна система на "Майкрософт" е проектирана да работи на всякакви устройства - PC, смартфони, лаптопи и Xbox игри.

Освен това тя ще може да променя интерфейса си при превключване на устройството, което използваме, благодарение на възможност, наречена Continuum.

"Майкрософт" може би ще представи миниверсия на таблета си Surface. Смята се, че ще бъде представена в края на 2015 г.

Очаква се и версия на пакета Microsoft Office за таблети с операционна система "Уиндоус". Тя ще бъде подобна на новата версия на пакета за iPad и се очаква към края на годината.

"Самсунг"

"Самсунг" има големи планове за Galaxy S6.

Още интелигентни часовници ще дойдат и от тази технологична марка.

Южнокорейската компания съобщи наскоро, че ще започне масово производство на устройства като телефони с огъващ се екран през следващата година.

Други компании

Очаква се и нова версия на HTC One през март или април 2015 г.

Oculus Rift - устройството за създаване на виртуална реалност, което впечатли дотолкова Марк Зукърбърг, че той купи едноименната компания за 2 млрд. долара, се очаква да стартира на пазара в края на 2015 г. За начало ще се ползва предимно за видео игри. Впоследствие трябва да може да се ползва и за интеркация в социалните медии, гледане на филми с взаимодействие и виртуални концерти.

И "Сони" ще предложи виртуална реалност - в проекта си Morpheus, чиято идея е да бъде съвместим с PlayStation 4.

Следващият телефон на китайския производител OnePlus трябва да бъде много продаваем. Android смартфонът ще има всички основни функции на Samsung Galaxy S5, но ще се продава за 350 долара.

Един от най-добрите смарт часовници - този на Pebble, ще еволюира.