Беър Грилс дава съвети за оцеляване във филмови бедствия като торнадо с акули и корабокрушение с тигър

Един от най-големите авторитети в областта на оцеляването (освен Ники Мартинов и другите победители в "Сървайвър БГ") започна нова риалити поредица по американската телевизия Ен Би Си - Running Wild with Bear Grylls.

Компания във всяко приключение му прави знаменитост - като звездата на американския футбол Дейон Сандърс и актьорите Том Арнолд, Чанинг Тейтъм, Бен Стилър, Зак Ефрон.

По този повод сп. "Ентъртейнмънт уикли" помества препоръките на Беър Грилс как да оцелеем в ситуациите, в които ни поставят няколко култови филма.

"Титаник"

Ако не излезете от ледените води, ви чака смърт, така че това е приоритетът в подобна ситуация - дори ако трябва да се покатерите върху някакъв отломък. Ако все пак се налага да останете във водата, не сваляйте дрехите си и се свийте на топка, сгушени един в друг.

"Игрите на глада"

Приоритетите за оцеляване са едни и същи независимо дали сте в пустинята, в джунглата или на арената на такова екстремно риалити: предпазване, спасение, вода, храна. В техния случай номер 1 по важност е да се предпазиш от останалите, защото те се опитват да те убият. Така че най-добрият начин да се защитиш е да си намериш оръжие.

Да се спасиш е следващото нещо в списъка. Не можеш обаче да се измъкнеш, така че минаваме към следващата точка: водата. Границата на издръжливост е: три минути без въздух, три дни без вода, три седмици без храна. Така че след като се въоръжите и се изкачите нависоко, търсете вода.

Sharknado

"О, това няма да е лесно. Ако сте във водата с акула, всичко зависи от това дали ще излъчвате увереност. Ако акулата плува насреща ви и усети, че сте уплашени, а вие размахвате ръце и крака, опитвайки се да избягате - сте жертва. Ако ви стиска, може да плувате насреща им, което ще посее съмнение в съзнанието на акулата.

Номер 1 - увереност, а номер 2, ако ви нападне, е да се насочите към хрилете, очите или носа, да удряте силно, дори да крещите към нея под вода. Ако опитвате да се измъкнете с плуване, не се паникьосвайте - просто плувайте с всичка сила, за да покажете, че не сте ранени, че държите нещата под контрол.

Видео: Акули вилнеят и в Ню Йорк

Истината обаче е, че ако големите бели акули летят във въздуха и идват към вас, сте прецакани. Тогава предполагам, че трябва да потърсите укритие. Намерете си голяма, яка тояга и се целете в хрилете, очите и носа. Принципите са същите!

"Животът на Пи"

Зависи дали тигърът е с кротък или със зъл нрав, но така или иначе оцеляването в морето не е лесно. Не бихте искали да убивате тигъра, нали? По-добре е да опитате да се сприятелите с него, да обособите своя територия и да се съсредоточите върху собственото си оцеляване. Хванете си риба, костенурки - може да пиете кръвта им, пазете се от слънцето, потърсете сянка, бъдете готови да събирате дъждовна вода за пиене. Споделете я със спътника си и ако имате късмет, двамата с тигъра може и да останете цели.