Какво да правим, когато имаме проблеми и нещата не се случват по план

Амбициозните хора имат хъс. Хъсът е тази дълбока мотивация, която ги кара да търсят по-добър живот за себе си, по-голямо парче от пая, кара ги да се борят за това, което действително искат. Кара ги да се развиват.

Но в живота, вероятно сте забелязали, не всичко се развива така, както на нас ни се иска. Понякога нещата се скапват. Но това не трябва да те спира да работиш, да правиш неща, защото именно това е нещото, което може да ни измъкне от кризата. 

И все пак как повечето хора реагират, когато стигнат до една такава "скала", която препречва пътя им?

А) Ядосват се и се фрустрират
Б) Напускат

Нито едно от двете обаче не действа положително на развитието ни. Как тогава да излезем от лошите ситуации?

Ето три ценни съвета от "Хъфингтън поуст":

1. Приеми, че лоши неща се случват

Факт. На всеки се случват. Успешните хора не живеят в алтернативна реалност, където всичко върви по мед и масло. Те също трябва да се справят с проблеми. Просто така се случват нещата.

Виж още: 25 вдъхновяващи цитата за успеха

2. Заобикаляй препятствията

Нещо просто, но далеч не лесно. Все още не е измислен магически начин за разрешаването на тези препятствия, но пък винаги можеш да се вземеш в ръце и с труда си да постигнеш това, което ще ти помогне да преодолееш проблема. 

Дали ще се оставиш на проблема, или ще намериш начин да го решиш, те определя реално дали ставаш за тази работа. Ако не, то по-добре намери нещо друго, което е твоето истинско призвание. 

3. Поздравявай се

Оценявай труда си. Намери начини да си благодариш за всяко преодоляно препятствие. Докато си търсил начини да го преодолееш, вероятно е имало какво друго по-добро нещо да правиш, най-малкото по-приятно. Ти обаче си избрал да се справиш с проблема и сега заслужаваш да се чувстваш горд от себе си. 

Виж още: Осем закона на успелите хора

Няма много гаранции в този свят, че ще успееш от първия път. Няма дори гаранции, че ще успееш като цяло. Но волята, хъсът, с който се справяш с нещата, когато те не вървят, те определят като характер. И ако избереш правилната стратегия - с кое да се бориш и кое просто да оставиш да отмине, ще постигнеш резултатите, които искаш.

Източник: "Хъфингтън поуст"