Che Sudaka и българите от "Джанго Зе" с концерт в Mixtape 5 на 4 май

Che Sudaka, едни от най-емблематичните представители на съвременната пънк/рок/ска сцена, обикалят света за юбилеен 15-и път, като сега бандата минава и през България, за да лансира чисто новия си албум "2017". Спирката е в софийския клуб Mixtape 5, а датата - 4 май

Групата е сформирана през 2002 г. в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти - двамата братя от Аржентина - Лео (вокал и испанска китара) и Качафаз (вокал), както и от двамата колумбийци - Чеко (акоредеон и вокал), и Хота (китара и вокал).

Днес групата, стартирала с улични изпълнения преди повече от 15 години, за да изкарва прехраната си, има зад гърба си 8 албума и над 1300 участия в над 42 страни по целия свят. 

Открито бунтуващи се срещу световния ред, политика и закоренялото човешко съзнание, живите изпълнения на Che Sudaka нямат еквивалент и с лека ръка печелят любовта и адмирациите на всички любители на жанра.

Уникалният им експлозивен стил, силно повлиян от музиката на Manu Chao, Mano Negra, The Clash, Los Fabulosos Cadillac комбинира традиционни южноамерикански и испански ритми с изразително пънк и ска звученe, което винаги е гаранция за много танци, настроение и незабравим купон. 

На сцената преди Che Sudaka ще се качи култовата българска група "Джанго Зе".

Мултиталантливият Миро Морски и компания ще подгреят публиката с цветния си репертоар от уникален фюжън от балкански етно ритми, ска, рок, фънк и реге.

Бандата, повече от добре позната на поколения меломани, благодарение на безвременните хитове като "Твоята усмивка", "Луди Жаби" и "Голяма грешка" носят заразен позитивизъм, а музиката им се откроява с нестандартни текстове и единственото по рода си "мегаджипси-фънки реге" звучене. 

 dzhango ze