Изглежда, че Apple може да ни зарадва до няколко седмици с новия си iPhone 5S и дълго обсъждания нискобюджетен телефон от пластмаса

Въпреки че представянето на нито един от двата продукта не е обявено официално, слуховете упорито се носят в мрежата, особено след като разследвайки качеството на работната среда в Китай, China Labor Watch изнесе информация за производството на пластмасови панели за iPhone в доставчика на Apple, Pegatron.

Виж: Какво ново от Apple

Според доклада, който се фокусира върху условията на труд, фабриката сглобява iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 и "нискобюджетни пластмасови iPhone-и".

Очаква се новият модел да излезе на пазара съвсем скоро. Масово производство обаче все още не е започнало. Излязоха и предполагаеми снимки на устройството, на която пише "iPhone 5C". 

Любопитно: iPhone вече не е секси

Много предполагат, че C идва от cheap (евтин) или от "Бизнес инсайдър" споделят, че е по-вероятно буквата да идва от color (цвят), защото се очаква пластмасовите телефони на Apple да се предлагат в различни цветове.

Прочети: За какво използваме своя iPhone

Според "Блумбърг", новият iPhone ще се предлага в ценови диапазон между $99 и $149, но не се уточнява дали става дума за свободна продажба или цена с двугодишен договор към оператор. "Бизнес инсайдър" пък предполагат, че цената му ще е около $350.

Спекулациите около официалната дата на дебюта на устройствата се въртят около 6 или 18 септември - преди година на 12 септември Apple представи iPhone 5. 

Ако това е вярно, технологичният гигант ще трябва да ги анонсира най-късно до 29 август, за да започнат да приемат предварителни поръчки на 30-ти. 

Виж още: Премиерата на iPhone 5

Двете устройства вероятно ще имплементирата новата iOS 7, която също се очаква да дебютира наесен.