Имаш ли идея как мобилните технологии и дигитални комуникации могат да допринесат за разрешаването на обществено значим проблем и за постигане на позитивна социална промяна?

Ако е така, сега можеш да се включиш в конкурса на GLOBUL и да спечелиш участие в международния младежки форум Telenor Youth Summit 2014, който ще се проведе от 9 до 11 декември в Осло.

За да участваш, трябва да отговаряш на няколко изисквания – да си настоящ или завършил студент, да владееш свободно английски език писмено и говоримо, както и да изпратиш автобиография и есе на английски език на тема "Ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото" на имейл [email protected] до 30 септември.

На 10 октомври ще бъдат определни десетимата финалисти в конкурса, които ще трябва да разкажат за своята идея в 60-секундно видео, а след това да я представят пред експертно жури от представители на GLOBUL, Junior Achievement Bulgaria и denkstatt. Имената на двамата победители, които ще участват във форума Telenor Youth Summit 2014, ще бъдат обявени в началото на месец ноември.

Telenor Youth Summit 2014 ще се проведе в периода 9 – 11 декември в Осло като GLOBUL ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя на двамата победители. По време на форума те ще имат възможност да се запознаят с още 26 социално ангажирани младежи от цял свят, да обсъдят своите идеи и да получат напътствия от международни експерти в областта на социалното предприемачество и дигиталните технологии. Освен това, участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея.

Telenor Youth Summit се провежда за втора поредна година, а ето какво сподели една от миналогодишните победителки, Стефани Тонева: "Участието ми в конкурса на GLOBUL беше едно от най-важните неща, случили се за мен през изминалата 2013 г. То ми даде увереността да повярвам, че човек може да постигне много със собствените си усилия и идеи. Така се озовах на форума Telenor Youth Summit 2013 в Осло. Там натрупах безценен опит и контакти. Запознах се с хора, които имат куража, надеждата и желанието да променят света, в който живеят и да работят за това, той да се подобрява."

Повече информация за конкурса е публикувана на адрес:http://www.globul.bg/bg/telenor_youth_2014.html.