"АББА P.S.", "Портрет на една дама" и "Париж на Богдана Карадочева" са в програмата на Киномания 2014

Журналистът и продуцентът Георги Тошев представя този вторник, 18 ноември, от 19 ч. в зала "Люмиер" на НДК филма си "АББА P.S.", посветен на шведската попгрупа от 70-те и 80-те.

Авторът на документалната поредица по Би Ти Ви "непознатиТЕ" е успял да се срещне и с четиримата членове на АББА - Бени Андершон, Ани-Фрид Люнгстад, Агнета Фелтског и Бьорн Улвеус, - за да покаже какво се случва с тях

40 години след успеха им на Евровизия

с песента "Ватерло". За тях говорят и колегите им Джон Лорд, Крис Норман, Ричард Клайдерман.

"Историята на АББА не е сензация - тя е обикновена среща на необикновени таланти. Те преживяват своето лично Ватерло, но не се оставят то да бъде единствено. Историята им наподобява филм. Не холивудски, а просто шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност", обясняват създателите на филма.

На 25 ноември от 18,30 ч., отново в кино "Люмиер" е премиерата на "Портрет на една дама", посветен на актрисата Татяна Лолова.

Това е първият документален филм

за живота на една от най-обичаните български актриси, която през последните години гледаме отново на тв екрана като мама Еми, тъщата на Коцето (Филип Аврамов) в ситкома "Домашен арест".

На 28 ноември, също от 18,30 ч., Ема Константинова и Георги Тошев представят

"Париж на Богдана Карадочева"

Филмът проследява житейските перипетии на певицата през 70-те години във френската столица, съжителството й с Емил Димитров и Далида, работата й в прочутото парижко кабаре "Распутин".