Любомир Бакшев от години живее и работи във Франция

"Френска приказка" на режисьорката Аньес Жауи излиза у нас на 19 октомври едновременно по кината и онлайн, съобщиха от "Арт фест", Дома на киното и Netcinema.bg.

Този експериментален подход в киноразпространението има за цел да предложи на зрителите на независими европейски филми възможността да ги гледат навсякъде.

След успешната премиера на "Френска приказка" (Au bout du conte) в Испания в средата на юни, проектът Streams Day & Date продължава своето "пътешествие" в европейските държави.

От 27 юни романтичната комедия на Аньес Жауи беше пусната едновременно на кино и в системата на Video-on-Demand във Великобритания и Ирландия, в сътрудничество с Curzon Artificial Eye и Curzon Home Cinema.

Сюжетът

Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали.

Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността...

За 18 септември от 20 ч. в Дома на киното е насрочена предпремиера с гост - оператора на филма Любомир Бакшев, който от години живее и работи във Франция.

Във филмографията на 44-годишния българин, роден във Варна, са още най-новите ленти на Жули Делпи ("Два дни в Ню Йорк", Skylab, "Два дни в Париж"), както и заглавия на именити режисьори като Абделатиф Кешиш и Фолкер Шльондорф.