Оказа се, че очарователното писмо до Дядо Коледа с линк към страницата на играчка в "Амазон" изобщо не е написано от дете и далеч не е от тази година.

Писмото е дело на актьора и комик Зак Пойтрас. 

То привлече вниманието на интернет обществото, след като потребителят на "Туитър" @Gequeoman сподели изображението миналия петък. 

В писмото се чете: "Скъпи Дядо Коледа, как си? Ето какво искам за Коледа. http://www.amazon.com/Kid-Galaxy-Morphibians-Killer-Whale/dp/B0032HF60M". 

Заради по детски накривения почерк мнозина решиха, че това е дело на хлапе, но истината е, че писмото е сатирично творение на Пойтрас от 2011 г. за блога The Inclusive.

Той направил цяла поредица от фалшиви детски писма до белобрадия старец с линкове към "Амазон" и други онлайн магазини за играчки.

Пойтрас признава пред Mashable, че в началото се разочарова от липса на кредити за популярното писмо, но по-късно осъзнава, че то е става толкова популярно, именно защото всички вярват, че е дело на дете. 

Вдъхновението за писмото се крие в детството на актьора, който писал исканията си до Дядо Коледа с конкретно описание на местонахождението им в каталози. През 2013-а каталозите са се превърнали в онлайн магазини, а като прибавим, че детето изписва цял URL адрес на ръка, всичко става още по-забавно.