Определяният като "лидер на новото звучене в хаус музиката" с дебют на Solar Summer 2014 на 16 август на "Какао бийч"

Тази събота меломаните, които търсят нова и качествена електронна музика, ще намерят отговор в дебютния гастрол у нас на Джейми Джоунс. Неговото участие на фестивала за електронна музика е в четвъртия поред парти уикенд, който започва предишната вечер с 6-часов сет на Марк Найт.

Номиниран за "Грами" с работата си по мултиплатинения албум на "Блак айд пийс" The E.N.D. (2009), създал успешни ремикси като култовото You've Got The Love на Florence & The Machine и начело на лейбъл с 10-годишна история - Toolroom Records, Марк Найт продължава с опитите си да разнообрази и освежи хаус звученето на световната сцена.

Редом с него на 15 август зад пулта застават Стефан Попов и Руно, резиденти на клуб "Ялта".

Фотогалерия: Solar Summer 2014

Акцентът в афиша на Solar Summer 2014 в събота, 16 август, е Джейми Джоунс. Известен е както със звукозаписния лейбъл Hot Creations, така и с Hot Natured, една от най-търсените групи на електронната сцена. Първият им сингъл, озаглавен Benediction, влиза в британския Топ 40, а дебютният албум Different Sides Of The Sun регистрира силни продажби през първата половина на 2013-а.

Поредицата събития Paradise също са негова запазена марка. За по-малко от десетилетие той разбива представата за общоприетите жанрове и ги пречупва през собствения си стил, като залага на нестандартната, по-мелодична и дълбока страна на техното.

Ремиксът на Hungry for the Power на Azari & III става парче на 2011 г. и се върти на Ибиса и отвъд парти острова.

В същата вечер пред посетителите на "Какао бийч" излиза и загадъчният Шон Рийвс. Казват, че при него водещо място заема стремежът да разпространи посланието и заряда в ъндърграунд звученето на хауса и техното, идващи от сърцето на Детройт.

Благодарение на своите първи приятели Райън Кросон, Лий Къртис и Сет Трокслър той извежда по-топлата и духовна линия в музиката, която прави и пуска по време на партита. Заедно те създават проекта Visionquest - резултат от общото им виждане за развитието на музиката.

За участието си в Solar Summer 2014 Шон е подготвил свеж сет, в който съчетава различни жанрове от денс музиката.

Партитата, които разкриват на меломаните у нас непознати територии, са подкрепени от водка "Финландия" - официалното питие на онези, които не спират да изследват нови музикални хоризонти и да изискват от звученето (и живота си) да бъдат не просто интересни, а провокиращи.

Билетите за Solar Summer 2014 се продават в мрежата на Eventim.bg, в клубовете "Ялта" и "Какао бийч".