Най-старото предаване за рок и метъл музика у нас празнува тази неделя, 28 юни, 22 години в тв ефира

Васко Катинчаров, автор и продуцент на музикалното предаване "Фрактура", отбелязва рождения ден със специално издание, което започва в полунощ на 28 срещу 29 юни по телевизия "Диема".

Под знака "22 в 22" празничното издание преминава ще покаже как големите рокимена виждат музиката на другите големи. В продължение на два часа зрителите ще видят 22 кавърверсии на известни песни от групи като "Металика", "Аеросмит", "Мюз", "Моторхед", "Сепултура", "Найтуиш", "Слипнот", "Рамщайн".

"С моя екип ще продължим да отстояваме все така упорито роккаузата, в която искрено вярваме... Тези 22 години се изнизаха неусетно и не разбрах кога минаха, защото винаги съм влагал цялото си сърце в нещата, които правя. Аз никога не се отказах, защото много отдавна видях, че усилията, които полагам, имат смисъл", коментира Васко Катинчаров и допълва:

"Във времето "Фрактура" се превърна в нещо много повече от едно телевизионно предаване. Тя е кауза, идея, символ на устойчивост и място, на което сме се събрали съмишленици. Фенове, които правят нещо за други фенове в името на музика с послания, която провокира слушателите ѝ да си задават въпроси и да мислят. Всички ние сме една общност, която вижда света по свой начин, и сме обединени от магията на рокмузиката."

От 1998 до 2010 г. "Фрактура" се излъчва по ММ, но след като музикалният канал е закрит, се мести в телевизия "Диема". За целия този период, общо 1144 издания, зрителите са гледали интервюта с над 600 световни имена от рока, както и репортажи от всички значими рок и метъл събития в страната и чужбина.

"Фрактура" се излъчва по "Диема" всяка неделя, точно в полунощ, с пълно повторение в петък от 0,30 ч.