На 14 декември в зала "Христо Ботев" британската дръмендбейс група представя дебютния си албум Home с диджей сет.

Зад името "Рудиментъл" стоят музикантите Пиърс Аджет, Кеси Драйден, Амир Амор и диджей Локсмит, които с лекота пилотират през различни музикални жанрове.

Четиримата британци пишат и продуцират музиката си абсолютно сами, единствено за вокалите привличат световни имена като Емели Санде, Алекс Клеър, Джон Нюман, Foxes и др.

Това е групата, която успя само за година да набере изключителна популярност в цял свят и да окупира класациите като едно от най-свежите имена на музикалната сцена в момента. 

Звездата им изгря през 2012 г., когато сингълът Feel The Love с Джон Нюман оглави британската класация за сингли. Следващите две парчета Not Giving In и Waiting All Night също завладяха челните места на класациите, а дебютът им Home получава наградата "Мъркюри" за най-добър албум на годината. В България той е на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Гастролът им у нас бе предшестван от множество престижни участия - на родна територия в Източен Лондон и пред 50-хилядна публика на V Festival, с четири гига на Гластънбъри, турне в Северна Америка, Австралия и, разбира се, в цяла Европа. Този клип е събрал техните най-запомнящи се моменти от лято 2013.

Билетите за първото диджей шоу на "Рудиментал" в София можете да намерите в мрежата на "Ивентим". Първите 200 билета са на промоционална цена - 20 лв.