Нова порция от най-емблематичните изрази на министър-председателя Бойко Борисов, още от годините му като главен секретар на МВР и кмет на София

Някои от емблематичните изрази на Бойко Борисов, които той изрича от времето като главен секретар на МВР през кметуването в София до втория премиерски мандат, вече са събрани в книга, очаквана да излезе следващата седмица.

Сборникът на новото издателство "Лудите" е озаглавен "Бойко Борисов. (В) първо лице". Според издателите казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото представя историята на България в конкретен период и един ден ще говори по-добре от учебниците за случилото се в българската политика в началото на ХХІ век - а да се пие от извора е най-добрият начин да се вникне в историята.

Издателите препоръчват книгата на кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори, журналисти, обикновени избиратели и всички любители на спонтанната неподправена мисъл.

Виж още: 10 култови изказвания на Бойко Борисов

В. "Труд" цитира и някои от бисерите, намерили място в изданието:

- Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни.

- На малко прасе и нов началник никога не се радвам.

- За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан?

- Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата."

- Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена.

- Думите отлитат, построеното остава.

- Идвам, виждам и давам още пари!

- Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш.

- Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говориху имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма - ядат кюфтаци!"

- За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам.

Виж и: Още 10 култови изказвания на Бойко Борисов

Източник: Trud.bg