Шестото издание на фестивала ще е, както винаги, на бреговете на яз. Голям Беглик и има мисия "да комуникира силата на колективната интелигентност да създава споделени пространства и преживявания"

Специална беглишка валута ще бележи и визията на фестивала за преосмисляне на икономическата ни система, което фестивалът отразява в най-новата си инициатива заедно с Фабрика за идеи - "Форум Метаморфози". Иновативният форум ще бъде "изложение" на всевъзможни форми, които стимулират колективна креативност и обща интелигентност по горещи и актуални въпроси от сферите още на културата и образованието, информира БНР.

Залагащ на формите, които дават пространство на търсещите хора да играят и създават заедно, тази концепция на фестивала е основна линия в настоящото му издание.

По времето на фестивала бреговете на яз. Голям Беглик ще бъдат и сцени за разнообразни концерти. През фестивалните дни Live Trance Circle ще въведе участниците си в музикална медитация - импровизация, а Drum Circle ще ги запознае накратко с историята и развитието на ритмичната култура по света и с основните ритми на свирене.

Беглишката музика ще звучи от три сцени, с подчертан акцент към необикновените комбинации от култури и жанрове.

Сал-сцена в язовира, книжна пещера, тенджера с приказки, куклен театър, демонстрация на средновековни занаяти, въжена градина, лодки и съвременен танц са сред онова, което плете преживяването, наречено "Беглика Фест" от 21 до 24 август.

Огромна част от програмата на фестивала е създадена от публиката му.