След като беше имитиран от Константин в "Като две капки вода", дебютният хит на Папи Ханс (артистичен псевдоним на рекламиста Константин Трендафилов) намери място в лайфстайл списанието на The Economist

"Тази песен е висш пилотаж в съвременната тенденция. За мен тя е свързана и с политиката, и със състоянието на българина в момента. Много нюанси има в нея и те са отразени по най-добрия начин... Всичко в тази песен е висш пилотаж в модата на музиката. Тотален хит, който младите разбират, а и хората на моите години харесват. Мисля си, че преди 20-25 години това не би било така, всяко нещо с времето си."

Така се изказва за "Кекс" основателят на звукозаписната компания "Пайнер" инж. Митко Димитров в интервю, което дава пред в. "24 часа" по повод 65-ия си рожден ден.

Зад неочаквания хит на Папи Ханс се крие 27-годишният Константин Трендафилов, автор на две книги, потомствен поет и писател (син на поетесата Кристин Димитрова и литературния критик и преводач Владимир Трендафилов), понастоящем творчески директор в международна рекламна агенция.

Тези дни дебютната му песен стигна и до страниците на световното списание "Икономист". В неговото лайфстайл изданието "1843" са озаглавили публикацията си "Да поговорим за кекс" (по аналогия с парчето на "Солт енд пепа" Let's Talk About Sex) - или "Защо българите са полудели по песен с мръсен подтекст".

Виж още: 10 рецепти за кекс в Kulinaria.bg

"Keks може да е пародия на попмузика, но това не му пречи да стане хит в родината на поета и копирайтъра Константин Трендафилов. Въпреки че музикалният клип напомня упражненията по каланетика от 80-те и включва две жени в гимнастически трика, песента е пълна със сексуални намеци. Сюжетът се върти около привидно тривиално кухненско занимание - печенето на кейк, но представено с мръсен подтекст", се казва в статията, която не пропуска да поясни, че заглавието е сходно с българската дума "секс".

В текста на песента алтерегото на Трендафилов - Папи Ханс, който е удостоен от списанието и със снимка - изброява поредица от неудачи, компенсирани от факта, че "снощи правих кекс". Откакто излезе през ноември, видеото в YouTube е гледано над 6 млн. пъти, а изразът "всичко е точно" заживя собствен живот, заключава "1843", като нарежда парчето в световния обзор на екзотични музикални хитове от Узбекистан и Виетнам. 

Пред "24 часа" самият той споделя, че има музикален опит от уроците по цигулка и тренировките по всевъзможни бойни спортове и танци. Лирическия си герой в "Кекс" описва като "символ на всичко неземно и екстравагантно, което аз никога не бих могъл да бъда. Той може да каже неща, които аз не мога, може да се облича както аз не бих. Той е онзи, който тайно всеки от нас държи в себе си зад решетки от социален страх." 

А след публикацията в списанието на The Economist не пропусна на благодари на Искрен Тончев - Искрата за музиката и идеите, Бойко Щонов за клипа и Цветомир Горанов за стайлинга: Работете с тия хора, защото те са ужасно талантливи, щом с тяхна помощ един мъж в спандекс може да обиколи света."

Междувременно изпълнението на неговия съименник Константин от втория епизод на "Като две капки вода" се нареди след най-гледаните клипове от шестия сезон. Превъплъщението на попфолк певеца му донесе и най-много зрителски гласове в епизода, както и високи оценки от журито.

С риск гилдията на моя стил музика да ме отлъчи аз страшно много харесвам това парче и смятам, че такова идиотско произведение може да напише само суперинтелигентен човек, коментира съдийката в шоуто Хилда Казасян.