Водещи изследователи в областта на извънземния интелект смятат, че вероятността да сме сами във Вселената е минимална

Извънземните почти сигурно съществуват. Това заявиха водещи двама астрономи на провелия се миналата седмица Конгреса в САЩ, пише ABC News.

Дан Уъртаймър, директор на Института за издирване на извънземен интелект към Калифорнийския университет, заяви пред Комитета по наука, космос и технологии към Конгреса в САЩ, че възможността извънземни да съществуват е близо до 100%. Там той и колегата му Сет Шостак миналата сряда бяха в сградата на Конгреса, за да обсъждат нуждата от продължаващите изследвания в областта на извънземния интелект.

Според Уъртаймър през последните 50 години съществуват множество доказателства за това, че във вселената има много места, съдържащи всички необходими условия, за да е годно едно място за живот.

Виж още: 10 изумителни факта за космоса

"Би било странно ако сме сами във вселената", допъва още ученият. Според неговия колега в една от всеки пет групи звезди има планета, наподобяваща условията за живот на земята. Той смята, че шансовете да се сблъскаме с извънземна цивилизация в следващите 20 години, до голяма степен зависи от финансирането, което Института за издирване на извънземен интелект ще получи за изследванията си.

Виж още: 10 от най-интересните мистерии на света

И двамата астрономи потвърдиха обаче, че до сега извънземни не са кацали на земята.