Още по-големи шансове биха имали Люк Скайуокър, Хан Соло и учителят Йода

Безспорен факт е, че героите от любимите филми се ползват с много по-добро отношение отколкото политиците. Това се доказва и от едно интересно изследване на в. "Уошънгтън поуст".

Според анкетата Дарт Вейдър би могъл да стане следващия американски президент, ако хипотетично можеше да се кандидатира. Ако популярният антагонист подаде кандидатурата си за Белия дом (в една паралелна реалност, където не е само измислен образ), той би имал доста по-добри шансове от сочената за най-вероятен следващ президент на САЩ, Хилари Клинтън.

Госпожа Клинтън се ползва с подкрепа от 19% - с около 5% по-малко от положителния профил на Дарт Вейдър и точно толкова, колкото има и Боба Фет (героят, който замрази Хан Соло в "Империята отвръща на удара").

Виж още: Животът и изкуплението на Дарт Вейдър

Образът на Джар Джар Бинкс е с отрицателна популярност от минус 8, но пък е доста по-напред от подкрепата за американския Конгрес, която е минус 63.

Ако пък Люк Скайуокър, Хан Соло или учителят Йода се включат в надпреварата за Овалния кабинет, те биха смазали всяка конкуренция, тъй като се радват на обществена подкрепа над 80%.

Друг интересен факт е, че настоящият американски президент Барак Обама има само два пункта преднина пред император Палпатин, лордът на ситите. Изданието уточнява, че оставя на публиката си да прави сама изводите си.

Виж още: Ето ги и актьорите от "Междузвездни войни - 7"

Всъщност Дарт Вейдър вече се е явявал на избори за президент, но на Украйна. Мъж, който се представяше за популярния злодей от "Междузвездни войни", беше издигнат от Интернет-партията на Украйна. Централната избирателна комисия обаче не допусна участието му в изборите, тъй като не е била представена истинската самоличност на човека зад черната маска.