Играчи на покер са хора от всяка сфера на живота, като интересът към играта не подминава и Холивуд

Под влияние на растежа на покер вълната в Интернет, особено в САЩ и Обединеното кралство, все повече и повече хора играят онлайн. Във Великобритания, например, покер сцената е нараснала значително, с поредица от вълнуващи онлайн покер събития и промоции през цялата година.

Ханк Азария

В тази статия ще разгледаме по-отблизо популярността на покерa измежду актьорите, със списък от пет актьора, които са известни не само с превъплъщенията си на екрана, но и с уменията си на покер масата.

Многостранните таланти на Азария го водят до покер турнира Super High Roller Celebrity Shootout, където за малко да се изправи срещу един от участващите пет покер професионалисти за сумата от 1 милиона долара. Но Азария се сблъсква с колегата си актьор Кевин Полак и не успява да го победи.

Hank azariya

Всеки, който е фен на "Семейство Симпсън" е чувал Азария, който озвучава десетки гласове от любимите герои в сериала, включително полицейския началник Уигам, бармана Мо и д-р Ник Ривиера. Разбира се, Азария е известен в Холивуд с повече от гласа си. Актьорът участва във филми като "Убиец под прицел" и "Любимците на Америка."

Райън Рейнолдс

Rayan reynolds

Райън Рейнолдс, чийто брой фенове се увеличи главоломно след ролята му в "Дедпул", се заема сериозно с покер по време на снимките на хазартната драма "Разходка по Мисисипи". Филмът разказва историята на двама непознати, които отиват на пътешествие, което ги отвежда до различни малки казина и покер зали из Щатите.

За да се подготви за ролята, актьорът наема професионален покер играч, който да служи като негов наставник. Двамата прекарват часове всеки ден в игра на покер масата. Рейнолдс споделя, че има самочувствие на добър покер играч. Въпреки че не успява да скрие този факт, по-опитните играчи все пак му дават леко предимство по време на игра, само защото им е любимец от екрана. Той се сравнява с "опасен идиот", който не знае ограничения и по този начин не може да се страхува от поемане на рискове.

Рики Лейк

Riki leyk

Водеща на токшоу за повече от десетилетие, Лейк се появява в редица филми, преди да направи шоуто си "Рики Лейк" от 1993-2004 г.. Тя беше един от любимците на режисьора Джон Уотърс и участва в  "Лак за коса" и "Ревльото." Феновете на "Царят на квартала" също така я знаят, като сестрата на героя от шоуто Дъг Хефернан.

През 2011 г. Лейк стига до шесто място в Women's Event, част от PokerStars Caribbean Adventure на Бахамите, и печели 5587 долара. Тя също така успява да спечели пари от няколко по-малки събития в Лос Анджелис.

Бен Афлек

Ben aflek

Бен Афлек е не само добър актьор, но и кинорежисьор, киносценарист и продуцент. Известни филми с негово участие са  "Добрият Уил Хънтинг", "Влюбеният Шекспир", "Армагедон", "Пърл Харбър" и "Дявол на доброто". 

Освен с отличия като "Златен глобус", "Оскар" и "БАФТА", той може да се похвали и като първата знаменитост, която печели голям отворен турнир по покер. През 2004 триумфира на California State Poker Championship Sunday и печели $ 356 400. За да стане толкова добър играч, Афлек не разчита на случаеността. Негов учител по покер е професионалистката Ани Дюк.

Рей Романо

Rey romano

Друг известен американски актьор, който играе покер е Рей Романо, който е познат от сериала " Всички обичат Реймънд". Историята за семеен мъж, "заклещен" в  нефункционално семейство се оказа хит сред зрителите по целия свят и затвърди статуса на Романо като топ комедиен актьор.

Любимо хоби на Романо е играта на покер. Той участва активно в WSOP Main Events.

Списъкът с актьори, които играят покер е доста дълъг. Резултатът е, че можем да гледаме нашите любими холивудски звезди не само от екрана, но и в една различна, интересна светлина, докато прилагат своите покер умения по време на различни турнири.