С какво влиятелните хора се отличават сред околните

Всички сме срещали такива хора, влиятелни. Те сякаш не зависят от това, което се случва около тях, а сами проправят пътя си през света и управляват случващото се. Какви са обаче тези хора, как успяват да просперират и да налагат своя ред в свят на хаос? 

Влиятелните хора са влиятелни, защото просто управжняват контрол преди всичко вътре в себе си, което им дава сила да си взаимодействат с околния свят. Само така те могат да налагат това, което смятат за правилно. 

Техният стремеж към отлични постижения е ръководен от тези девет неща:

Мислят за себе си 

Влиятелните хора не се поддават на последните тенденции или на общественото мнение. Те оформят мнението си внимателно, като се базират на фактите. И могат да го променят, само когато фактите са в подкрепа на това, а не в зависимост от това какво мислят хората. 

Имат силата да променят

Влиятелните хора никога не се задоволяват със статуквото. Те са тези, които постоянно питат "Защо не?", "И какво ако?". Те не се страхуват да застават срещу общоприетите правила, но в същото време не разрушават нещата заради самото разрушаване, а за да подобрят нещата. 

Те са вдъхновяващи оратори 

Когато говори влиятелен човек, разговорът се разпръсква като вълните в океана. Те вдъхновяват всеки около себе си да експериментира с нови идеи и да влага нови мисли в работата си. 

Те надграждат своята мрежа от контакти 

Влиятелните хора знаят как да създават дълги връзки. Те не само познават много хора, те познават познатите на своите познати. И са полезни за всеки в своята мрежа от контакти. Обменят съвети и ноу-хау и запознават хората едни с други. 

Концентрират се само върху важните неща 

Влиятелните хора не се разсейват с незначителни неща. Те говорят само, когато имат какво да кажат и никога не отегчават хората с лекомислени шеги. 

Виж още: Имаш идея? Виж как да получиш финансиране от Eleven

Приветстват разногласието 

Хората с влияние не реагират емоционално и отбранително на всяко мнение, различно от тяхното собствено. Напротив, те го приветстват. Те са достатъчно скромни, за да осъзнават, че не може да знаят всичко и че някой друг може да види нещо, което те самите са пропуснали. И ако този някой е прав, те приемат идеята от сърце и душа, защото за тях е по-важен крайният резултат, отколкото това да бъдат прави. 

Те са хора на действията 

Не чакат новите идеи и технологии да дойдат при тях, а ги търсят. Винаги искат да предвидят какво следва. Те са влиятелни, защото виждат това, което идва, а го виждат, защото умишлено го търсят. 

Те отговарят, не реагират 

Ако някой отправи критика на влиятелен човек за негова грешка или някой друг е сгрешил, те не реагират мигновено и емоционално. Те чакат. Мислят. И едва тогава отговарят. Влиятелните хора знаят колко са важни взаимоотношенията и не биха позволили на емоционалната реакция да им навреди. 

Виж още: Митове за лидерството

Те вярват 

Влиятелните хора винаги очакват най-доброто. Вярват в собствените си сили да постигнат мечтите си и вярват, че другите споделят същата сила. Убедени са, че всичко е по силите им и с тази своя убеденост вдъхновяват останалите около тях да  преследват целите си. Те силно вярват, че един човек може да промени света.

Източник: Profit.bg