Има редица признаци, чрез които тялото ни казва, че нещо не е наред, но ние сме склонни да ги пренебрегваме. И така се стига до влошаване на нещата, което може дори да бъде необратим

Много често ние сме виновни за влошеното си здравословно състояние, вярвайки, че ако нямаме никакви признаци, че нещо неприятно се случва вътре в тялото ни, то всичко е наред, информира Profit.bg.

Ето 7 знака, които тялото ви дава и вие не бива да пренебрегвате: 

1. Устните ви са напукани

Това може да звучи като нещо, което просто се случва заради лошото време, но напуканите устни, особено в ъглите, всъщност показват недостиг на витамин B12. 

Липсата на този витамин може да доведе до здравословни проблеми, като анемия. 

2. Вече не сте толкова висок, колкото преди

Това може да звучи странно, но с напредването на възрастта се наблюдава тенденция човешкото тяло да се смалява. 

Скоростта, с която това се случва обаче, може да посочи някакъв проблем с костите и по-специално развитие на остеопороза. 

Това означава, че сме по-податливи на счупвания или изкривявания на гръбначния стълб, а ранната диагностика ще ви позволи да направите промени в диетата си така, че да спрете влошаване на заболяването. 

3. Настивате прекалено често

Ако сте по-податливи на настинки тази зима, това може да означава, че трябва да засилите имунната си система или да показва, че има някакъв проблем с нея. 

Възможно е и просто да не си набавяте достатъчно витамин С с храната, но е добре да си направите кръвни тестове, за да проверите дали има нещо, за което да се притеснявате. 

4. Урината ви е твърде жълта

Важно е да обръщате внимание на цвета на урината си, тъй като това може действително да бъде индикатор за общото ви здравословно състояние. Ако сте хидратирани добре, урината трябва да бъде почти ясна. Ако тя е тъмно жълта, това може да означава, че имате проблем с бъбреците. 

Увеличете приема на течности и ако това не помогне, направете изследвания на бъбреците си.

Виж още:  Затлъстяването съкращава живота с до осем години

5. Кожата ви страда

Ако установите, че развивате акне, екзема или имате друго нарушение на кожата, може би просто не се грижите добре за нея или не използвате правилните продукти. 

Това може да бъде и в резултат на алергична реакция или вашето тяло да ви казва, че е прекалено стресирано и има нужда от почивка. 

Кожата е най-големият орган в тялото, така че трябва да слушате какво ви казва, тъй като организмът често я използва като вик за помощ. 

6. Не спите нормално

Ако откриете, че вашият сън е нарушен и страдате от някаква форма на безсъние, то най-вероятно сте стресирани. 

Когато спим, в тялото ни намалят количествата на кортизол, но когато сме стресирани това не се случва. 

Нашето тяло се бори да се възстанови, а имунната ви система не работи с пълен капацитет. 

7. Вие сте уморени, но спите достатъчно

Ако спите достатъчно, но до обяд вече се чувствате уморени, това може да сочи проблем с щитовидната жлеза.

Виж още: Очен преглед със смарфона - скоро ще е възможно