На 22 февруари клуб "Ялта" празнува своя 23-ти рожден ден и отбелязва важния повод с немското дуо Booka Shade, американския експериментатор Марк Фарина и резидента си Любо Урсини.

Рожденият ден на "Ялта" е броени дни преди крайния срок за гласуване за най-добър клуб в света - класация, организирана от престижното списание за електронна музика DJ MAG. 

Вече с 23 години усилена и целенасочена работа столичният клуб доказва заслуженото си присъствие в челните позиции в DJ MAG Top 100 Clubs. "Ялта" е единственият български клуб в надпреварата и се конкурира с култовите Space, Pacha, Fabric, Ministry of sound и др. Ето защо всички, които го подкрепят и споделят идеите и работата на клуба, могат да "подарят" своя глас по случай рождения ден до края на февруари.

На 22 февруари директно от Берлин в Room 1 се пренася хаус дуото Booka Shade. След 25 години съвместна работа Walter Merziger и Arno Kammermeier, достойно извоюват челно място на световния електронен подиум. Невероятна лекота на звучене, плавно миксиране и внимание към детайла - именно с тези характерни белези бандата успява да постигне перфектна симбиоза между разнородната си публиката, съставена от фенове на фестивалната денс до рок сцена. 

Зад успеха на Booka Shade стоят: пет албума (Memento, Movements, The Sun & The Neon Light, More!, както и издаденият през 2013-а Еve); хитовете Night Falls, Mandarine Girl и In White Rooms, обиколили световните клубове; ремикси на песни на Depeche Mode, Moby, Kings Of Leon; първа позиция в музикалния сайт Beatport; миксиране на годишната компилация All Gone Ibiza на Pete Tong за BBC Radio 1. Освен всичко това германското дуо впечатлява още и с енергични изпълнения на живо, нареждайки се на номер пет в световната класация на Resident Advisor.

Паралелно в Room 2 се настанява американският експериментатор на звуци Марк Фарина. 

Способността му да миксира най-чистата форма на хаус музиката с джазово звучене и хип-хоп елементи водят до създаването на неговата запазена марка в денс музиката, така наречения Mushroom Jazz. Колаборацията му с диджей Дерик Картър и Крис Назука под името Symbols&Instruments, води до издаването на парчето Mood. С продадени над 35 000 копия в САЩ и Великобритания, записът остава като първия ambient house трак в историята.

Фарина е издал седем издания на поредицата Mushroom Jazz, като през 2013-а тя чуква 20 години. Той е популярен и с изпълненията си на живо, които понякога траят по осем часа или включват свирене в две различни зали на едно и също парти. Mарк Фарина е бил на сцените на фестивали като Harbourlife, Coachella, DEMF и T in the Park. Неслучайно, URB, MUZIK и BPM го обявяват за един от най-добрите диджей в света.

По всичко личи, че нощта на 22 февруари ще бъде запомнена с едни от най-нестандартните лайв сетове, които сме чували в "Ялта" досега. Билети на цена от 20 лв. са в продажба в мрежата на "Ивентим" и белия бар в клуба.