По случай двойния празник българската публика ще се наслади на двойно повече масивно техно и хаус звучене

Като своеобразен израз на любовта към музиката на 14 февруари почитателите на електронното звучене ще имат привилегията да се докоснат до две от големите имена на световната клубна сцена. 

Холандският продуцент и диджей Joris Voorn и унгарският артист Jay Lumen ще изпълнят с присъствието и творчеството си клуб "Ялта". Те ще подарят на българската публика двойно повече емоции, предизвикани от масивното техно и хаус звучене в сетовете им, които ясно отразят и засвидетелстват отдадеността и силната им връзка с музиката.

От своя страна пък феновете на електорнното звучене могат да подкрепят и покажат любовта си не само към музиката, но и към клуба, като гласуват за нeго в световната класация за най-добър клуб на сп. DJ Mag. 

Докато разберем кое място ще заеме българският представител в надпреварата, обръщаме поглед към празничното събитие на 14 февруари, което ще се развива паралелно в двете основни зали на "Ялта". 

Едната ще бъде окупирана от тандема между холандското чудо Joris Voorn и Любо Урсини.

Израснал в музикално семейство, Joris показва афинитет към тази форма на изкуство от ранна детска възраст. Вниманието му е привлечено от електронния жанр в средата на 90-те, когато започва да се развива като диджей и да експериментира в тази насока. Успехите не закъсняват - през 2003 г. холандецът записва Lost memories Pt.1, издаден от лейбъла Technasia's SINO.

Последван от втората му част, която включва знаковия трак Incident, обиколил всички световни танцови сцени, идва ред и на дебютния му албум, озаглавен Future History. Албумът му поправя път към светлините на прожекторите и стои като доказателство, че Voorn държи позицията на един от най-важните техно диджеи за онова време. 

Авторитетът му на глобално ниво започва да тежи още по-силно на мястото си след създаването на собствения му лейбъл Green. По това време вторият му албум From a Deep Place също вече е факт - вариация между различни стилове и техники, парчетата този път са насочени по-скоро към слушащия, а не към танцуващия човек, с което печели симпатиите на голяма част от електронното общество. Опитът и работата с артисти като Robert Babicz, Nic Fanciulli, Slam, Steve Angello, Sebo K и Jrome Sydenham, водят до реализирането на The Dark Flower Magnolia Mix. Сетът се превръща в един от най-предпочитаните за диджеи като Sven Vath, Dubfire, Pete Tong и John Digweed.

Jay Lumen

Другата зала ще е под владението на Jay Lumen. Амбицията на Lumen да прави музика, се заражда още в детските му години. Докато учи в Консерваторията, той свири на виолина и изучава класическа музика, което поставя здрава и стабилна основа за бъдещото му професионално развитие. Любопитството, новаторският дух в комбинация с умението да борави с новите технологии постепенно го превръщат в един от най-бързо развиващите се продуценти и диджеи от неговото поколение. 

Като продуцент Jay има отличени осем първи, 20 в Топ 10 и няколко в Топ 20 парчета в класации досега. Негови тракове са лансирани от международни лейбъли като Drumcode на Adam Beyer, Saved на Nic Fanciulli, Ministry Of Sound и други. Три последователни години (2010-2012) унгарецът е отличен като единствения диджей и продуцент с шест трака в класацията на Beatport. Сетовете си той изгражда предимно от хаус, тек-хаус и техно елементи, които често миксира с динамични, грууви и особено приятни вокали, за да докосне лесно и най-чувствителния музикален вкус.

Очакванията за предстоящото гостуване на Joris Voorn и Jay Lumen са многообещаващи, а билети за събитието на цена от 25 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим" и белия бар в "Ялта".