Малко усилия и промяна в мисленето могат да доведат до чудеса

Коледа идва, Нова година също. Време е да започнем да да си правим плановете за следващата година, какво да постигнем и с какво да станем по-добри. Време е да си пожелаваме да бъдем по-щастливи и да обмислим как да стане това. 

От блога MarcAndAngel са извадили 10 лесни неща, които да започнем, за да се почувстваме по-добри и по-щастливи. Те не изискват особени усилия, само лека промяна в мисленето и настройката за света. Това, разбира се, може да бъде неимоверно трудно, но стига да сте го решили наистина, нещата ще се случват изумително лесно.

Ето и 10 стъпки, които трябва да предприемете, за да се чувствате по-щастливи:

1. Започнете да се учите отново как да бъдете по-човечни
В света на технологиите човешкото изчезва все повече и повече. За да се почувствате по-добре, престанете да се страхувате да бъдете хора. Оставете телефона за малко, не избягвайте контакта очи в очи, помогнете на непознат, макар и с нещо малко. Слушайте. Смейте се!

2. Започнете да филтрирате гласовете, които ви говорят
Образно казано. Винаги ще има хора в живота ви, които ще се надпреварват да ви дават съвети, насоки, морал и т.н. Не се вслушвайте в най-силните, а филтрирайте, докато стигнете до тези, които са наистина полезни.

3. Започнете да бъдете по-продуктивни, вместо да сте просто заети
Има известна разлика между това да сте продуктивни и това да сте просто заети и тя се измерва в крайните резултати. Ориентирайте се към крайната цел и я постигнете. Останалото е просто шум.

Виж още: 10 мисли, които могат да ти дойдат, само когато си в банята

4. Започнете да се занимавате със полезни за вас неща
Всичко, което правите през деня, има някакво значение, но ЗАЩО го правите има дори по-голямо значение. Премахнете от графика си това, което правите без някаква ясна причина и се съсредоточете върху неща, които са от полза за вас самите. Дори почивка или блажено мързелуване, но да сте с ясната идея, че това ви помага по някакъв начин.

5. Започнете да решавате проблемите, вместо да ги заобикаляте
Понякога по-лесно е да забравим за нещо, което ни дразни, но то все още е там и съществува. Далеч по-полезно е да идем и да го променим. Или да разберем защо съществува и да осмислим, че вече не ни дразни. Избягването на проблемите не ни води до нищо съществено.

6. Започнете да правите това, което трябва да се направи, независимо дали има по-лесен вариант
Тези действия изграждат характера на един човек. Започнем ли да постъпваме правилно, независимо от ситуацията, ще се почувстваме сами по-добри, а оттам и по-добре.

Виж още: Как се покорява мъж за пет минути

7. Започнете да се радвате искрено на чуждите успехи
Те са си техни, вие постигате ваши. Няма нужда от завист или лоши емоции. Мотивирайте се от чуждия успех, за да постигнете свой.

8. Започнете да действате така, че да правите света по-добро място
Всеки един от нас е роден с уникалната възможност да промени живота на някое човешко същество. Въпросът е да бъде към по-добро. Започнете да полагате малки, ненатоварващи грижи за останалите. Бъдете мили с останалите. Дори простият въпрос "Мога ли да помогна с нещо?" може да повлияе добре и да оправи нечие настроение.

9. Започнете да преодолявате леките форми на гняв
Гневът е деструктивна сила, която в някои случаи може да се превърне в мотор за нещо градивно и да породи наистина добри резултати. Но не винаги. Понякога просто се ядосваме за дребни неща, което не води до нищо. Щом усетите, че се ядосвате за нещо дребно, пробвайте да се успокоите. Може би е просто лош ден и това, което отричате яростно днес, може да приемете с отворено сърце утре.

10. Започнете да се фокусирате само върху това, което можете да контролирате
Дори да сте супер властна натура, дори да контролирате много неща, пак ще остане нещо, което е извън ваш контрол. Това в повечето случаи е дразнещо и може изважда някои хора извън кожата им дори. Въпросът е, че дори тогава, тези неща пак си остават далеч от нас. Трябва да се фокусираме само върху това, на което влияем действително. Колкото повече влияем, толкова по-централно място във вниманието ни трябва да заема.

Виж още: Избирам да съм щастлив

Източник: marcandangel.com